пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Ми хочемо, щоб наші діти були книгами зігріті




Кожного року навесні традиційно до читачів бібліотек Подільського району приходить Свято Книги - Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. В кожній бібліотеці протягом шкільних канікул, з 26 березня по 1 квітня, відбуваються різноманітні заходи, які збирають маленьких «читайликів» навколо книжкових поличок з улюбленими літературними героями.








Цікаві та змістовні заходи книжкового Тижня кожного року проходять в бібліотеці селища Борщі. В цьому році вони пройшли під назвою "Ми хочемо, щоб наші діти були книгами зігріті". Бібліотекарем Оксаною Перебітюк було проведено багато вікторин, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності. 


Маленьким читачам села сподобались і презентація книжкової виставки "Країна казкова - країна книжкова", і бібліотечна екскурсія "З книгою ми дружимо, живемо не тужимо", і літературна вікторина «Впізнай літературного героя», і  експрес-інформація «Ці книги знають все на світі». Але, як завжди, найбільше пожвавлення викликав у дітей конкурс малюнку "Ми малюємо книгу".




Завідувачка бібліотекою села Малий Фонтан Ірина Дмитрієва запропонувала для своїх юних читачів День відкритих дверей під назвою «Книга відкриває таємниці», що розтягнувся на цілий тиждень.     


26 березня у бібліотеці відбулась екскурсія «Чарівна кімната», під час якої бібліотекар ознайомила дітей з книжковим фондом бібліотеки, розповіла про правила користування книгою та бібліотекою, про абетковий та систематичний каталог. Весело та гамірно пройшла гра-вікторина "Книгоград", неабияку увагу викликав відеоролик "Как делаются книги"



А потім дітям було представлено дерево під назвою "Яблунька побажань бібліотеці", де кожен охочий протягом тижня зможе залишити найщиріші слова бібліотеці.                                   


27 березня на читачів малофонтанської бібліотеки чекала відеопрезентація "Кращі бібліотеки світу" та флешмоб "Зупинись, почитай!". На «Яблунці побажань» з’явились листочки з побажанням бібліотеці нових книжок,  багато комп’ютерів та нового приміщення в чотири поверхи.
Гарним святом став весняний  День дитячої книги «Книга наш  найкращий друг. Книга знає все  навкруг» в бібліотеці села Мардарівка. Цього дня бібліотекар Людмила Шевченко завітала до учнів першого класу місцевої школи (керівник Тетяна Копайгора) та розповіла  маленьким  «читайликам», яким добрим другом і помічником  є книга і як потрібно її цінувати та берегти.  Кожен із 14 учнів отримав від бібліотекаря іменний формулярчик  «Читайлика»  з  жартівливою наклейкою-порадою.  
Не обійшлося на заході без вікторини на краще знання загадок, без презентації новеньких цікавих книжок.

Бібліотекар Косівської бібліотеки Олена Дегтяренко запросила своїх юних читачів на поетичну годину "Незгасне світло поетичної зорі". Присутні на заході з великою цікавістю переглядали книжкову викладку "Література рідного краю", відкривши для себе  сторінки творчості поетів-подільчан – талановитих людей, з багатобарвним сприйняттям світу, з очима, відкритими для всього прекрасного.

Немає коментарів:

Дописати коментар