понеділок, 2 квітня 2018 р.

Мій рідний край, моя земля, твої герої вічно серед нас.



29 - 30 березня в селах району пройшла низка патріотичних заходів до Дня визволення нашого району від німецько-фашистських загарбників. Минають десятиліття …, народжуються і виростають нові покоління, все менше залишається тих, хто пам'ятає злочини фашистів.  Але в пам'яті народній ніколи не погасне подвиг тих, хто боровся за визволення рідної землі. 

29 березня 2018 року мешканці села Нестоїта відзначили визволення рідного краю від німецько-фашистських загарбників. Ця подія залишилася в пам'яті та в серці багатьох людей. І тому в цей день односельці завжди збираються біля пам'ятника "Скорботна мати". Учні школи, вчителі, бібліотекарі, працівники культури та представники колгоспу "Дружба народів", працівники сільської ради поклали вінки - вшанування до пам'ятника та вшанували  пам'ять  про своїх односельців хвилиною мовчання.



Працівники культури провели інформаційну годину про ті часи, опалені горем, а бібліотекарі запросили відвідати презентацію книжкової виставки «Уклін всім, хто край свій боронить!»


30 березня в селі Новоселівка біля могили загиблим воїнам відбулась година мужності "Мій рідний край, моя земля, твої герої вічно серед нас."
Захід відкрили ведучі Олена Швець, завідуюча бібліотекою і Людмила Мойсенець, працівник Будинку культури. У своїй промові вони з повагою згадали героїчний подвиг солдат, які мужньо і сміливо відстоювали свободу рідної землі.



120 воїнів загинули, захищаючи село Новоселівку, їх героїчний подвиг, мужність і самовідданість назавжди залишаться в серцях односельців. Учні Новоселівської школи прочитали вірші присвячені рідному краю, землякам. Вшанували героїв хвилиною мовчання, і до підніжжя пам'ятника було покладено корзини з квітами


В цей же день бібліотекарі Липецької бібліотеки разом з працівниками клубу  провели для громади історичну мандрівку "Україна в огні" та інформаційний ранок  "Наші земляки - наша гордість" для учнів 9 класу ЗОШ села Липецьке. 
Після заходу всі присутні   поклали квіти на могилу загиблим воїнам. Зустріч завершилася хвилиною мовчання.



Низка заходів відбулась і в селі ГидиримПісля мітингу біля пам’ятнику Визволителям



бібліотекар Василиса Полуденна запросила присутніх на годину – реквієм, присвячену визволенню села Гидирим і Подільського району від німецько-фашистських загарбників. Разом з учнями була запалена свічку - скорботи та вшанована  пам'ять  хвилиною мовчання.


Захід завершився, покладанням квітів до братської могили, де поховані капітан Шевченко О.М,  рядові Тарасенко М,Т,, Разгуляєв В,А,,Тишко І,Ф та  28 невідомих воїнів – визволителів, що полягли  при визволення нашого краю. 



Немає коментарів:

Дописати коментар