четвер, 19 квітня 2018 р.

Студенти-медики в бібліотеці вчаться лікувати планету





18 квітня в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС відбувся екологічний вечір «Ми живемо, поки живе Земля» для студентів першого курсу медичного училища імені В. Жуковського (куратор – Оксана Маєвська). 



Екологічний вечір був присвячений Всеукраїнському Дню довкілля та Всесвітньому Дню Землі, який відзначається 22 квітня. В цей день студенти медичного училища дізналися багато про хворобу нашої Землі та методи її лікування.


Природа завжди була і продовжує залишатися годувальницею людини, джерелом його існування і натхнення. Природа щедра, але вона не прощає помилок. З розвитком цивілізації вплав людей на природу стає все більш сильнішим.


Природа сама вже не в змозі зцілити свої рани, і тільки спільними зусиллями людства можливо зберегти нашу Землю для нащадків. Саме про це розповіли студентам ведучі заходу: бібліотекар Інтернет-центру Ольга Волкунович та вчитель Глибочанського НВК I-II ст. Тетяна Попова.




Ведучі детально зупинились на екологічному становищі України, зокрема, розповіли існуючі екологічні проблеми Подільщини, познайомили молодь з довгостроковою бібліотечною екологічною програмою «Подільщина на долонях турботи», 




метою якої є залучення широких верств громади до збереження природи рідного краю та здоров'я його мешканців.




Виступ бібліотекарів супроводжувався цікавим відеоматеріалом та мультиплікаційними фільмами «Coing Green», «Energy let save it», «Men».



Екологічну тематику допомогла розкрити і креативна виставка-інсталяція "ЕКО", виставка прикладної літератури "Природа - вічне джерело життя", різноманітний роздатковий матеріал: тематичні флайєри, книжкові закладки, пам'ятки. 



В ході вечора юнакам та дівчатам був запропонований екологічний майстер-клас з сортування сміття «Що ми викидаємо, або Золоті розсипи смітників», якій пройшов в ігровій формі та викликав багато посмішок і дотепних коментарів. 


В шість умовних контейнерів з надписами "Скло", "Метал", "Папір", "Пластик", "Батарейки та лампочки", "Органіка" молодь на швидкість сортувала побутові відходи так, як це робиться в усіх цивілізованих країнах, набуваючи корисний досвід та навички. 




На майстер-класі студенти дізнались багато нових термінів з екології, і, навіть, назву науки "гарбології", яка займається вивченням сміттєвих відходів, їхньої утилізації та переробки



Активно підключилися студенти і до вікторини «Екологічний ерудиціон». Розділившись на дві команди, хлопці та дівчата навипередки відповідали на питання вікторини, виявивши неабияку обізнаність в галузі екології та природознавства. 




Переможець вікторини отримав у подарунок сумку, виготовлену з екологічного матеріалу, а всі інші – заохочувальні призи – екозакладки.

По закінченні заходу завідувачка відділом обслуговування користувачів центральної бібліотеки Оленою Поповою презентувала бібліографічний огляд літератури «З природою ми єдині», під час якого студенти познайомились з художніми творами українських та світових письменників, 




в яких піднімаються гострі питання взаємодії людини і природи, бережливого ставлення до нашого довкілля.



Бібліотекарі впевнені, що після цього заходу студенти медичного училища зможуть лікувати не тільки людські організми, а й лікувати та підтримувати здоров'я великого організму нашої планети.

Немає коментарів:

Дописати коментар