пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Героям Чорнобиля присвячується


25 квітня, напередодні 32-ої річниці з дня трагедії на Чорнобильській атомній станції до Куяльницької центральної бібліотеки завітала молодь на вечір-реквієм «Героям Чорнобиля присвячується».




Ведучі: заступник директора ЦБС Людмила Бензар та бібліотекар Надія Балабан розповіли присутнім про події того далекого квітня 1986 року, 










про безперечний героїзм та особисту мужність людей, що приймали участь в ліквідації аварії, про пожежників які перші кинулися у вогненне атомне пекло. 











Розповідь ведучих перемежувалась щемливими піснями з документальним відеорядом, які підготували бібліотекарі Ольга Волкунович та Інна Вербицька.


Надія Балабан також презентувала присутнім документальну фотовиставку «Чорна трагедія на кольоровій землі», де були представлені матеріали про наших земляків, які приймали участь в ліквідації наслідків аварії, 


а Людмила Бензар запросила студентів ознайомитись з книжковою виставкою «Терновий вінець Чорнобиля» і представила книги та фотоальбоми, які є в бібліотеці на цю тематику.


Всі присутні схилили низько голови перед героями і жертвами Чорнобильської катастрофи і хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, що ціною  власного життя врятував світ від атомної біди.


Завершився вечір-реквієм тривожним набатом дзвонів, що нагадують: пам’ятайте! 











Хай не повториться! Хай земля зацвітає пишним цвітом, хай пнуться до сонця трави, хай повертаються з чужини журавлі, несучи на крилах радість зустрічі з рідною землею. Хай кожен день наповнює наші серця миром, спокоєм, радістю.! Пам’ятаймо!


Немає коментарів:

Дописати коментар