понеділок, 3 грудня 2018 р.

Письменники-ювіляри на бібліотечних поличках





Кінець листопада виявився щедрим на літературні ювілеї непересічних українців, справжніх корифеїв слова, письменників-класиків, які залишили вагомий слід у літературному житті країни та усього світу. Відгукнулися на ці події бібліотекарі Куяльницької громади.
Так, в Гоноратській бібліотеці пройшов літературний портрет до 180 річниці з дня народження І.С.Нечуй-Левицького "Майстер великого пера". Бібліотекар Світлана Якубовська розповіла присутнім учням про життя та творчість письменника, талант якого зачаровує читачів багатобарвністю художньої палітри, яскравою образністю, гумором. 
Діти познайомилися з представленими книгами, адже твори І.С. Нечуй-Левицького увійшли до скарбниці української літератури і широко вивчаються за шкільною програмою.

А завідувачка бібліотекою села Гидерим Василиса Полуденна провела для читачів  своєї бібліотеки літературну годину «Письменники безсмертної слави», присвячену  Ользі Кобилянській (155 років з д. н.), І. Нечуй-Левицькому (180 років з д. н.) та  Г. Квітці-Основ’яненку (240 років з д. н.) 
Бібліотекар познайомила дітей з основними етапами життєвого та творчого шляху письменників та презентувала книги І.Нечуй-Левицького "Афонський пройдисвіт", "Баба Параска та баба Палажка", "Микола Джеря", "Кайдашева сім'я", "Старосвітські батюшки та матушки", ознайомила дітей з вибраними творами Г.  Квітки-Основ'яненко  "Маруся",  "Конотопська відьма", "Солдацький патрет ", "Козир-дівка", "Сердешна Оксана" , "Щира любов" та творами О. Кобилянської  "Людина," "Земля" , "Людина. Царівна».



Центральна бібліотека висвітила ювілей Ольги Кобилянської на власній сторінці Фейсбуку «В обіймах слова» в статті під назвою «Новатор жіночої прози».  Приємно, що й досі твори українських класиків цікавлять молодь, що класична література залишається великою самобутньою платформою у вивченні історії нашої країни через літературні образи.

            

Немає коментарів:

Дописати коментар