вівторок, 28 травня 2019 р.

"Бібліотечне літо" зустрічає розмаїттям заходів





Ось і розпочалося «Бібліотечне літо», а з ним і перші заходи, які покликані популяризувати книгу та читання серед дітей та підлітків. А так як інтереси наших дітей дуже різноманітні, то і теми, які пропонують бібліотекарі,  - на всі смаки.



Так, бібліотекар Косівської сільської бібліотеки Олена Дегтяренко запросила своїх читачів на виховну годину "Рідна мова - Всесвіту основа". Бібліотекар підготувала для гостей невеличку тематичну поличку та увімкнула пісню «Гімн українській мові». Дітки були спантеличені та захоплені водночас, адже раніше навіть не здогадувались, що існує такий гімн.




Зацікавила дітей і розказана Оленою Олегівною легенда про поселення Німів, людей, котрі не вміли розмовляти, а спілкувались мовою жестів. «Якось в цьому поселенні з'явилась сліпа дівчинка, яка зовсім не розуміла німів, адже не бачила їх жестів, дівчинка зовсім розчарувалась в житті. Також в поселені була цілителька - бабуся на ім'я -  Мова. 



Звернулися Німи саме до неї по допомогу, зцілити дівчинку вона не могла, але дала з свого садочку квіти, які вміли вимовляти слова. Ось як на світ з'явилися слова», - закінчила бібліотекарка.
Дітки залишили приміщення бібліотеки в захваті та подались якомога швидше переповісти легенду своїм друзям та батькам.
"Рослини відіграють у житті людини велику роль. Рослини - це продукт харчування, це лікувальні засоби, корм для тварин, сировина для промисловості тощо. Рослини - фабрики кисню. Деякі рослини - особливо важливі, вони є символом країн, народів. Для українців символом стала верба й калина,  в особливій пошані тополя, вишня, барвінок, чорнобривці, мальва", -  такими словам почала свою розповідь завідувачка бібліотекою села Гидерим Василиса Полуденна на народознавчій годині "Рослини - символ України".


Метою заходу для учнів 4-6 класів було ознайомлення з рослинами - символами України, розширення уявлення про  природу, красу і багатство рослинного світу рідного краю, виховання  любові та бережливого ставлення до природи краю, його традицій, спадщини предків.



Під час народознавчої години діти ознайомилися з з цікавими легендами, загадками та повір'ями про природу. Особливо учням сподобалась вебпрезентанція, яку підготувала бібліотекар. А наприкінці заходу бібліотекар дала домашнє завдання намалювати та розмалювати улюблені для кожного рослини - символи України.

Немає коментарів:

Дописати коментар