вівторок, 26 листопада 2019 р.

Бібліотечне краєзнавство як ресурс розвитку туризму




22 листопада фахівець центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС Надія Балабан стала учасницею обласного семінару «Бібліотечне  краєзнавство як ресурс розвитку туризму на Одещині», який проходив в Одеській обласній бібліотеці для юнацтва імені В. В. Маяковського.


Відкрила семінар Тетяна Миколаївна Петелько, завідувачка науково-методичним відділом ОЮБ, вона також провела консультацію-огляд «Роль публічних бібліотек у розвитку туристичного краєзнавства».



Завідувачка науковим-методичним  відділом ОННБ Світлана Григорівна Сердюк в своєму виступі зробила акцент на сучасних пріоритетах краєзнавчої діяльності ОННБ.


Велике зацікавлення серед присутніх викликала презентація книги «Одещина. 12 пішохідних мандрівок» її автором-Володимиром Полтораком, кандидатом історичних наук, доцентом, співробітником Одеського Центру патріотичного виховання та організації дозвілля. 




Ще одна презентація відбулась від Валентина Довгочуба, аспіранта  факультету історії та філософії ОНУ ім. Мечникова - етнопростір «Хата в очереті» як туристичний об’єкт на селі.


Далі присутні ділилися своїми досягненнями та досвідом в царині краєзнавчого туризму. Надія Балабан презентувала присутнім відеопрезентацію «Краєзнавчий туризм як спосіб історико-патріотичного виховання підлітків», підготовлену спільно з Ольгою Волкунович, бібліотекарем медіацентру.


Розповідь нашого фахівця викликала велику увагу і сучасною подачею матеріалу, і  змістом, і великим об’ємом краєзнавчо-пошукової роботи, і цікавими заходами з краєзнавчого туризму.

Взагалі, семінар був дуже корисним, змістовним, цікавим та відкрив нові можливості для бібліотек області з розвитку бібліотечно-краєзнавчого туризму.

Немає коментарів:

Дописати коментар