середу, 27 листопада 2019 р.

"Микита Кожум'яка" чекає на глядачів.




28 листопада в медіацентрі центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС в рамках кінофестивалю "Українське дитяче кіно" на глядачів чекає фільм «Микита Кожум'яка».  В іноземному прокаті він вийшов під назвою «Драконячі чари». 

Це український 3D-анімаційний фільм-фентезі, знятий режиссером Мануком Депояном за мотивами однойменної казки молодого українського дитячого письменника  Антона Сіяніки. У квітні 2017 року фільм був  нагороджений  національною кінопремією «Золота дзиґа» в номінації «Найкращий анімаційний фільм». 


На створення фільму пішло 9 років.  Мультфільм «Микита Кожум'яка»  вже  показали у 15 країнах світу, зокрема у  Великій Британії, Китаї, Японії, Південній Кореї, Польщі, Росії, Болгарії, Туреччині тощо і планується, що його  побачать глядачі ще в 60 країнах світу. 





Манук Депоян розповів, що над створенням стрічки починали працювати четверо фахівців, а за роки створення фільму колектив виріс до 200 сотень людей.









Кістяк аніматорів складали українські художники, а сама анімація створювалася в Києві, Харкові та Одесі.


Загальний кошторис проекту становив 4 млн. доларів США.  Музику до фільму написав Сергій Круценко, а  щоб озвучити  кінострічку був залучений цілий оркестр з 62 осіб.  Спеціально для фільму було записано 7 пісень, головну з яких виконує  українська співачка Злата Огнєвіч.


Сюжет дивовижної казки продовжує історію відомого героя Кирила Кожум'яки, який переміг останнього Змія. Тільки головним героєм цієї кінострічки стає його 12-річний син Микита, який не володіє дивовижною фізичною силою батька і, тільки завдяки силі характеру,  повинен врятувати світ людей і світ магії від відьми. 




Нагадуємо, що кіноклубний фестиваль дитячих українських фільмів проводиться завдяки компанії Артхаус ТРАФІК за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Фестивалю фільмів для дітей та підлітків "Чілдрен кінофест".

Немає коментарів:

Дописати коментар