понеділок, 24 лютого 2020 р.

Чистий промінь Лесиного слова...



23 лютого поети літературних об'єднань Подільщини, які є активними учасниками  літературного салону "Бестселер" зібрались в центральній бібліотеці на День автора "Слово як голос душі", присвячений українській поетесі Лесі Українці.



Незважаючи на те, що заходи, присвячене життю та творчості поетеси проходять щорічно, ведучі Олена Попова та Людмила Поросятковська знайшли цікаві, маловідомі широкому загалу "родзинки" з біографії Лесі Українки, 


доповнивши свою розповідь документальними кадрами з фільму "Життєві дороги Лесі Українки". Звучали на заході і пісні на вірші Лесі, серед яких "Напровесні", "Не дивися на місяць весною"  в сучасній обробці. 



Живі емоції викликав буктрейлер на драму-феєрію "Лісова пісня". Цікавий відеоряд був підготовлений бібліографом Іриною Пашорою.



Учасники заходу із задоволенням читали улюблені вірші Лесі Українки. Вірш "Когда цветет никотиана" зачитала Людмила Курченко. Людмила Шиманська продекламувала для присутніх вірш "Стояла я і слухала весну",


 Ніна Крутцева -  "Contra spem spero!", Світлана Пирогова - "Подорож до моря", Наталія Кулик - "Конвалія". 



Поетеса Людмила Гожа не тільки розповіла присутнім про маловідомі факти з життя відомої поетеси, а й зачитала свій новий вірш "От і скінчилась зима".



Як завжди, порадував усіх Степан Черноволюк, виконавши на сопілці мелодію Дж. Ласта "Одинокий пастух", відомий вірш Т. Г. Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий", покладений на музику композитором Данилою Крижанівським.



Для поетів були презентована книжкова виставка "Слово як голос душі", присвячена життю і творчості Лесі Українці.  


Запропонували для учасників "Бестселеру" бібліотекарі і знайомство з автором лютого місяця в "Літературному проекті 12" Володимиром Лисом.



Презентацію книжкової виставки "Справжній феномен сучасності" провела бібліотекар абонементу Людмила Поросятковська, звернувши уваги письменників на кращі твори "золотого автора" сучасності. 





І дуже приємно, що після закінчення заходу деякі з присутніх вирішили познайомитись з цим автором ближче, взявши його книги на абонементі бібліотеки.

1 коментар: