понеділок, 17 лютого 2020 р.

На День Святого Валентина Куяльницька громада подарувала бочманівцям сучасний бібліотечний простір.




Відкриття інтернет-центру в селі Бочманівка  припало на два романтичних свята – День усіх закоханих та Міжнародний День дарування книжок. 









Цього дня Куяльницька громада зробила для всіх бочманівців  приємний сюрприз - подарувала великим та маленьким мешканцям села комфортний, затишний книжковий дім і  цілий віртуальний всесвіт! 



Під гучні оплески  червону стрічку до Інтернет-центру  перерізали голова  Куяльницької сільської ради  Сергій Паламарчук та староста Бочманівського старостинського округу Олександр  Тіора.  




Зі словами вдячності до всіх звернулась бібліотекарка Оксана Чиканчи, вручивши запашний коровай очільнику громади. 



Хвилюючим до сліз була промова простого бібліотекаря, яка проробила в рідному селі 32 роки і вже не очікувала на сучасний, комфортний, технологічний заклад, не очікувала, що оволодіє комп'ютером і буде допомагати своїм читачам пізнавати ази цифрової  грамотності.





Голова Куяльницької громади на зустрічі з селянами відмітив , що з підключенням до Інтернету, роль книги в житті людей не зменшується, вона завжди була і залишається  єдиним джерелом здатним впливати на розвиток і почуття людей, особистості і вручив добірку сучасної літератури бібліотекарю для читачів Бочманівки.




Зворушливою була і промова  начальника відділу розвитку  культури і туризму Ольги Шапран.  Вона говорила про  вдячність  всьому керівництву, всім працівникам



 і особисто старості Олександру Васильовичу, які допомогли втілити в життя цей чудовий проект. 



і  підкреслила що комп'ютеризація  і підключення закладів культури до Інтернету, якою вже давно не можна здивувати міських мешканців, для села і досі залишається нагальною і необхідною. 






А ще хочеться  відмітити, що в приміщенні бочманівської бібліотеки явно виражені декілька зон, 



що дозволить комфортно проводити в ній час одночасно і дітям , і дорослим: дитяча зона, зона для користувачів Інтернетом



та зона абонементу. Саме про це мріяли користувачі інших бібліотек, коли ми знімали  відеорепортаж "Про сучасні бібліотеки Куяльницької громади".





В цей день  ми всі стали свідками, як невелика сільська бібліотека бібліотека  знайшла свою достойну  половинку - сучасний Інтернет-центр! 



Об'єднавшись в одне ціле, ці ресурси здатні задовольнити всі потреби сучасного користувача і довести свою життєздатність. Приємно, що таких "пар" більшає в нашій громаді.


Вже майже 50 відсотків бібліотек Куяльницької громади мають рівний з містом доступ до Інтернет ресурсів та  готові  стати майданчиками для безкоштовного навчання  мешканців своїх сіл,  долучивши  до національної програми " Дія. Цифрова освіта" всіх бажаючих.

Немає коментарів:

Дописати коментар