вівторок, 26 квітня 2022 р.

Чорнобиль не має минулого часу

 


26 квітня в Україні відзначають 36-ті роковини однієї з найстрашніших сторінок нашої історії - вибуху четвертого реактора Чорнобильської АЕС. Цей день 1986 року став одним з найтрагічніших в історії не тільки України, а й всього людства. Чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. 



Вшановуючи пам’ять та подвиг ліквідаторів аварії, бібліотеки Куяльницької громади підготували до цієї дати книжкові виставки, тематичні викладки літератури, перегляди документальних фільмів, голосні читання та декламування віршів, зустрічі з ліквідаторами аварії.



Яскравим прикладом тематичних заходів, присвячених 36-тій річниці трагедії на ЧАЕС, є ілюстрована книжкова виставка-пам’ять «Чорнобиль», розгорнута для користувачів Глибочанської бібліотеки. На виставці представлені книги, спогади, інтерв’ю ліквідаторів-чорнобильців, наслідки катастрофи для України та світу.




Бібліотека селища Борщі запрошує своїх користувачів познайомитись з книжковою виставкою "Чорнобиль ми пам'ятаємо...".



Дитяча бібліотека пропонує до уваги книжкову виставку «Живий плач мертвої зони» та прем’єру нової книги Анатолія Анржеєвського «Чорнобильський пес Аксель», отриману від Українського інституту книги, яка у формі цікавої історії розповідає дітям про події на ЧАЕС.




Книжкову виставку "Гірчить Чорнобиль крізь віки, гірчить" розгорнули для мешканців села Куяльник працівники сільської бібліотеки.




В бібліотеці села Малий Фонтан пройшла година-спомин під назвою "Чорнобиль: загублений світ", який підготували та провели бібліотекарем та зав.клубом.



В Косівській бібліотеці відбулись презентація ілюстрованої викладки "Чорнобиль - біда на багато поколінь" та історичний хроноскоп "Нехай пам'ять про них буде вічна, як вічним є щорічне полум'я чорнобильських свічок". 



В бібліотеці села Бочманівка пройшла презентація книжкової виставки-пам'яті "Чорнобиль не має минулого часу", а також перегляд учнями 6-7 класів відео-фільму "Чорний день Чорнобильської трагедії".



Бібліотекар села Борщі запросила маленьких читачів на декламування віршів. Найбільші враження викликав вірш «Чорнобиль» Юлії Хандожинської у виконанні Ірини Квятковської.



Всі, без винятку, бібліотекарі громади беруть активну участь у вшануванні ліквідаторів аварії. Разом із активом старостинських округів несуть квіти, подарунки, глибоку вдячність і доземний уклін всім тим, хто ризикуючи своїм здоров'ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків на АЕС, хвилиною мовчання вшанують пам’ять тих, кого немає сьогодні з нами.

Немає коментарів:

Дописати коментар