суботу, 7 травня 2022 р.

Мати - її величність, у неї в обіймах вічність

 


Завтра, 8 травня, ми будемо святкувати День матері - свято, яке знаходить відгук в серці кожної людини. В Україні до жінки споконвіку відносилися як до берегині родинного вогнища, яка дарує тепло всій сім'ї, є основою життя всіх людей, символом любові, добра, надії, щастя.  Для читачів бібліотек Куяльницької громади цей день - чудова нагода в дружньому колі привітати матерів та побажати їм здоров'я, добра та мирного неба.



З метою вшанування жінки-матері бібліотеки розгорнули книжково-ілюстративні виставки, фотовиставки, організували для маленьких «читайликів» конкурси малюнків, привітальні майстерні по виготовленню листівок для матусь, записали та розмістили на бібліотечних ресурсах відеопривітання.


В Гоноратській бібліотеці до Дня матері розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Мати - її величність, у неї в обіймах вічність", на якій представлена література про материнство, зв'язки матері та її дітей, про особливий вплив матерів в суспільстві. Для молодших відвідувачів - книжечки з віршиками про найкращих, найдорожчих матусь. 




Дітки зацікавлено слухали розповідь бібліотекаря про історію виникнення свята Дня матері та з задоволенням розмалювали малюнки для своїх мам.



На свято матері "Мати - її величність, у неї в обіймах вічність" запросила дорослих і малих читачів бібліотека селища Борщі. Для присутніх була проведена презентація книжкової  виставки "Матусине ім'я святе".



В рамках майстер-класу «Весняний букет для мами» кожен з учасників свята власними руками виготовив подарунок для своєї любої матусі.


Книжково-ілюстративна виставка "Мати - її величність, у неї в обіймах вічність" зустрічає і користувачів бібліотеки станції Борщі. Напередодні свята до бібліотеки завітали з своїми дітками Шершун Маряна, Малишенко Надія та П'ятигорська Аліна, разом з бібліотекарем обговорили наскільки важлива мама в кожній долі,  яка подарувала життя, піклується, оберігає, захищає. 



Надія Малишенко прочитала вірш "А я дякую за все мамі " та подарувала  бібліотеці літературний альманах "Книга з ароматом кави" із власними поезіями.



Книжкова  викладка "Книги з іменем жінки", фотовиставка "Ти одна така, улюблена і рідна", а також виставка дитячих малюнків "Матуся мила, найрідніша в світі, ти сонце щире і ясне" розгорнуті для читачів Бочманівської бібліотеки. 




В бібліотеці села Гидерим відбулась презентація фотовиставки «Найкраща моя мама», а на сторінках бібліотеки у Фейсбуці – розміщені відеопривітання мамам від користувачів бібліотеки.





Яскрава фотовиставка до Дня матері під назвою «Найдорожче слово – мама» прикрашає залу центральної бібліотеки  громади і користується чималим попитом як дорослих, так і юних читачів. 


Цікавою є презентація поетичних збірок з віршами українських поетів, присвяченими жінці-матері, від бібліотекаря краєзнавчого відділу Надії Балабан.


Привітальна майстерня  "Листівка для матусі" відкрилась напередодні свята в Малофонтанській бібліотеці. Учасники заходу привітали матерів віршами, виготовляли власноруч привітальні листівки, малювали своїм мамам малюнки та слухали українські пісні, присвячені матерям.



Бібліотекар представила відвідувачам книжкову виставку "Мамо вічна і кохана".



Чимало читачів зібрала творча майстерня і в центральній дитячій бібліотеці. Малюнки та аплікації, виготовлені дітками, стали чудовими подарунками їхнім мамам та прикрасили книжкові полички бібліотеки.



Маленькі читачі  Куяльницької бібліотеки-філії в дружньому колі малювали своїх найрідніших і самих гарних мам під час конкурсу малюнків під назвою «Люба, мила моя мама». З найкращими роботами дітки фотографувались біля книжково-ілюстрованої виставки «Мати моя найрідніша».


Вклоняємося і цілуємо працьовиті руки, бо хто щоб не казав, а світ тримається на наших матерях! Запрошуємо всіх користувачів відвідати книжкові виставки в бібліотеках громади, адже з родини починається життя людини, без неї нема нації!

Немає коментарів:

Дописати коментар