понеділок, 14 жовтня 2024 р.

Мистецька декада в центральній бібліотеці

 



Осінь – це  пора романтиків.  Своєю багатоликістю відтінків і чарівною красою та чарами перевтілення, осіння пора нагадує багатогранну творчість, художником якої виступає сама природа!


Тому цілком закономірно, що  професійне свято художників приходиться на цю дивовижну за палітрою пору року і жовтень сміло можна назвати – місяцем «ловців світла», місяцем художників, бо саме вони бачать світ особливими очима, так ще і готові залишити йому багату спадщину!


Щорічно у другу неділю жовтня митці України святкують День художника, який в цьому році припадає на  13 жовтня. А 25 жовтня весь світ  відзначатиме - Міжнародний День  художника.

Центральна бібліотека КУ публічна бібліотека ім. Євгена Чикаленка оголосила мистецьку декаду для своїх відвідувачів під назвою   «Ловці світла»: Історії українських художників»  з метою познайомити з творчістю  українських майстрів, які  вже стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва,   якомога більше людей.



14 жовтня в рамках мистецької декади "Ловці світла" до центральної бібліотеки  завітали  учні старших класів Куяльницького ОЗО.



Ведучі заходу Інна Вербицька та Ольга Волкунович цікаво і детально познайомили учасників з художнім світом п'ятьох найвідоміших художників України, про яких відомо усьому світу.




Віталій Бензар супроводжував розповідь ведучих тематичною презентацією.



Учням було цікаво дізнатися і про стародавню японську  традицію «Момідзі»- милування осіннім листям,  



і  про цілі туристичні тури (момідзігарі) – полювання за осіннім листям, і про те, чому саме восени відмічається професійне свято художників.



Від майстрів "наївного мистецтва" до шаленого рейтингу "геніїв світу"  - така різноманітна палітра досягнень українських  митців.



Захід пройшов на одному диханні. Цікаво школярам було полистати і, неймовірні за красою, мистецькі альбоми наших відомих художників.

Немає коментарів:

Дописати коментар