середу, 11 травня 2011 р.

Строки, опаленные войной

         І знову лунає поезія. Поезія воєнних років, поезія про воєнні часи - про великий подвиг народів, їхньої сили і їхнього духу. 8 травня в читальному залі районної бібліотеки відбулося чергове засідання салону "Бестселер", присвячене Дню Перемоги.  В цей день читацький салон  зібрав поетів району - "дітей війни". Софія Бевзенко, Іван Олійниченко, Азій Ільтєєв, Світлана Чернега, Юлія Шестова ділилися своїми спогадами про Велику Вітчизняну війну, читали свої вірші про буремні роки свого дитинства. Серця цих людей, які на собі відчули сувору прозу війни, і нині широко відкриті для поезії. 
        Ніхто не забутий, ніщо не забуте!  Переносять у фронтовий шпиталь, крають серце картинами міст в лещатах голоду, холоду і смерті, доносять жахливу правду перших днів війни і строки зі збірків поетів-фронтовиків, поезії часів Великої Вітчизняної: Юлії Друніної , Мхайла Львова, Сергія Орлова, Костянтина Симонова, Ольги Бергольц, Анни Ахматової, Роберта Рождественського, Олександра Твардовського, Ярослава Смелякова, Муси Джаліля та ін. на книжковій виставці "Пам'ятаєш, земле, 45-й? Земле, 41-й не забудь!" Ознайомила з нею присутніх завідуюча центром інформаційної підтримки читання ЦРБ Попова Олена Володимирівна та запропонувала вшанувати хвилиною мовчання память ветеранів, поетів-фронтовиків, всіх тих, хто не прийшов з війни.
        Закінчилась зустріч. Зала спорожніла... А тільки що тут жила Поезія воєнних років... Вона не щезла, а знайшла собі нові оселі - у сердцях людей. 

Про роботу читацького салону "Бестселер" читайте на сторінці "Читацькі салони"http://kotovskrcbs.blogspot.com/p/blog-page_13.html   

Немає коментарів:

Дописати коментар