понеділок, 23 травня 2011 р.

Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі

         22 травня 2011 року в центральній районній бібліотеці напередодні Дня слов'янської писемності і культури відбулося чергове засідання районного клубу "Джерело". 


      
          Розпочалося засідання презентацією книжкової виставки "Спочатку було слово", яку запропонувала присутнім завідуюча центром інформаційної підтримки читання  Олена Володимирівна Попова .  
       


      






Підтверджуючи тему засідання "Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі",  звучали в затишному залі поетичні рядки:
"Поезія: що це? Гра слів і думок,
Що виклав поет на папері?
А, може, до вічності ще один крок,
Чи, навіть, до Істини двері?"

         "У каждого поэта есть строка... Забыться может вмиг, а может плыть века... Своїми строками, як струнами своєї душі, щедро ділилися з юними талантами Котовщини справжні майстри поетичного слова: голова літературного районного об'єднання "Промінь", член Асоціації українських письменників та Національної спілки журналістів України Анатолій Дмитрович Ковальський та відомий в районі поет Григорій Олександрович Колесов.
           Як відчувати поезію, втілювати свої помисли і думки на папері розповідали майстри школярам, які тільки роблять свої перші кроки на поетичній ниві: Думбраві Каті та Тіорі Аліні (с. Липецьке), Голуб Ксенії (с. Куяльник), Кулінінському Дмитру (с. Мардарівка). Справжній майстер-клас отримали всі присутні від Анатолія Ковальського, який не тільки ознайомив дітей з розмірами віршів, які використовуються найчастіше в поезії, а й на прикладі декламованих авторських творів дітей підкреслив слабкі та сильні сторони кожного з представлених творів. 
      Разом з дітьми хвилювалась та очікувала на схвальну оцінку від фахівця і Маригала Руслана Михайлівна, яка теж вперше презентувала свої вірші.
           Захоплення поезію розділяють з молоддю і їхні шкільні наставники Ісаєва Людмила, Кушнір Тамара Микитівна, вірші яких також звучали на протязі засідання.  
        На згадку про зустріч на поличках бібліотеки залишилися подаровані поетами збірки поезій з дарчими надписами та автографами авторів: "Стихи и сонеты" Анатолія Ковальського та  "Мой берег" Григорія Колесова.   

 










Про роботу клубу "Джерело" читайте на сторінці "Читацькі салони"http://kotovskrcbs.blogspot.com/p/blog-page_13.html 

Немає коментарів:

Дописати коментар