середу, 25 квітня 2012 р.

Зустріч з письменником Богданом Сушинським


25 квітня в центральній районній бібліотеці відбулась творча зустріч відомого письменника, журналіста, громадського діяча Богдана Сушинського з бібліотекарями району.
Не відступаючи від даного бібліотекарям нашого району восени 2011 року слова про створення на базі центральної бібліотеки авторського фонду, Богдан Іванович приїхав на чергову зустріч не з пустими руками. Вісім книг, ще теплих від типографського верстату, із запахом свіжої фарби були презентовані автором широкому бібліотечному загалу.
Напередодні Великої Перемоги на читачів району чекають чотири нових романи із серії «Военные приключения» і «Секретный фарватер», присвячені секретам Великої Вітчизняної війни, - «»Восточный вал», «Антарктида: Четвертый Рейх», «Власов: восхождение на эшафот», «Жестокое милосердие». Порадував Богдан Іванович і черговою роботою своєї улюбленої тематики з історії українського козацтва. Роман «На острие меча» відкриває цикл романів Богдана Сушинського «Казачья слава».  Неабиякий інтерес у присутніх на зустрічі визвало історичне есе «Одесса: история, написанная столетиями» про багатовікову історію міста Одеси та Українського Причорноморя.  Поповнився фонд центральної районної бібліотеки і двохтомним науково-літературним виданням «Львівський Ставропігіон: між минувшиною і вічністю», присвяченим 555-річчю заснування Львівського Братства.
Сьогодні в нашій бібліотеці налічується вже 55 книжок Богдана Сушинського. Це лише третя частина з його творчого доробку, але ми сподіваємось, що згодом авторський фонд Богдана Івановича поповниться відсутніми примірниками. 


Розповідаючи про свій творчий шлях, автор неодноразово звертався до оформленої в читальному залі бібліотеки книжкової виставки "Живи, Україно, для сили, для слави, для волі" , де майже в кожному розділі були широко представлені і його власні твори.
Найбільшу зацікавленість та пожвавлення серед аудиторії викликало питання про школу лірників, яка існувала в 19 столітті в селі Коси. Богдан Іванович розповів про продовження пошуків серед історичних та архівних документів та запевнив, що пошуки обов’язково увінчаються виданням брошури на цю важливу тему для історії не тільки нашого краю, а й усього півдня Одещини.



Присутнім на зустрічі начальником відділу культури та туризму Ольгою Михайлівною Шапран було піднято питання про створення на базі Косівського Будинку культури міні-музею лірництва. Письменник пообіцяв всебічну підтримку та посильну допомогу в організації даного музею та дав згоду бути присутнім на урочистостях з нагоди відкриття пам’ятної  меморіальної дошки.
Незважаючи на велику завантаженість,  плідну творчу працю та напружений графік, Богдан Іванович завжди виконує свої обіцянки і знаходить час для творчих зустрічей з бібліотекарями нашого району. Бібліотекарі щиро вдячні письменнику за нові книги, нові враження, за плани, сповнені новими творчими задумами і оригінальними ідеями, за небайдуже ставлення до нашого краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар