четвер, 30 липня 2015 р.

Володимир Великий в історичній пам'яті нащадків

Цими днями народ України і увесь християнський світ вшановує національну пам’яті князя Київського, творця середньовічної європейської держави Русі–України Володимира Великого та 1000–річчя його упокоєння.
Тисячоліття державотворення на території України і вибір князем Володимиром шляху розвитку Русі–України визначили майбутню долю сучасної України – бути цілісною самостійною державою, частиною цивілізованого світу.
З метою збереження та утвердження традицій української державності, визнання важливості прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід’ємної частини європейської цивілізації в бібліотечних закладах району відбулась низка тематичних заходів.

Центральна районна бібліотека запросила своїх користувачів на історичний портрет "Володимир Великий - Великий хреститель Київської Русі". Бібліотекар читального залу Л. Лук'янчук познайомила присутніх зі сторінками життя Великого князя Володимира, його політичною та культурно-освітньою діяльністю. 

 

 Не залишились поза увагою читачів і деякі цікаві факти та подробиці особистого життя Володимира Великого, його перемоги та помилки на дорозі до влади, на шляху державотворення. 
Бібліотекар Інтернет-центру І. Вербицька запропонувала прийняти віртуальну участь у багатолюдній Хресній ході на честь князя Володимира Великого та стати учасником святкових урочистостей в місті Києві.
З видатною історичною постаттю Володимира Великого як творця найбільшої європейської держави, хрестителя Київської Русі, культурного та освітнього реформатора, за часів якого з'явилися перші школи та бібліотеки, познайомила своїх читачів бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк під час презентації книжкової виставки "Прихід Русі-України до християнської віри". 

Завідувачка філією села Станіславка  В.Христич організувала в бібліотеці історичну бесіду "Князь Володимир: становлення української влади на Київській Русі",  а завідувачка бібліотекою станції Борщі Г. Трояновська підготувала для своїх відвідувачів комп'ютерну презентацію "Володимир Великий - князь Київський".

Велику увагу читачів викликали і тематичні викладки літератури, книжково-ілюстративні виставки, історичні бесіди, години читання, присвячені пам'яті князя Київського, які пройшли в більшості бібліотечних філій району.  

Усіх, хто бажає більше дізнатися про князя Володимира Великого, запрошуємо завітати до наших бібліотек!

Немає коментарів:

Дописати коментар