середу, 7 листопада 2012 р.

Читачі чекають на нові книжки



Теплого та сонячного осіннього дня, 31 жовтня 2012 року в центральній районній бібліотеці панував піднесений настрій, атмосфера очікування якоїсь гарної події, доброї звістки. Бібліотека очікувала шановного гостя, гостя, якому в нашому районі завжди раді, - відомого  в нашому краї письменника Богдана Сушинського. На зустріч з ним зібралися всі бібліотекарі району з нагоди знакової для нашої ЦБС події. Враховуючи жвавий інтерес читацької аудиторії до творів письменника, рішенням Котовської районної ради №194-VI від 10 жовтня 2012 року при центральній бібліотеці створений авторський фонд Богдана Сушинського, де будуть збиратися книги письменника, література про його життя та творчість, автографи, рукописи, фотодокументи, відео та аудіозаписи. 
Офіційне рішення районної ради про створення фонду урочисто вручила письменнику, журналісту, академіку начальник відділу культури та туризму Ольга Михайлівна Шапран, подякувавши за його невтомну літературну працю, велику увагу до нашого району та закладів культури.
У гості до бібліотеки Богдан Іванович завітав, як завжди, не з пустими руками, а привіз з собою біля 35 нових, цікавих книг, які щойно вийшли з друку. У складі авторського фонду письменника в нашій бібліотеці вже налічується  майже сотня документів, різноманітних за видами та жанрами. Серед них і улюблені читачами художні твори історичної тематики, і  наукові праці та документальні нариси, есе, присвячені видатним  подіям та постатям історії України.  Від сьогодні фонд поповнився новими художніми творами з серій «Время героев», «Секретный фарватер», «Зарубежные военные приключения», «Военные приключения», поетичними творами автора, зокрема збіркою поезій «Гладіатор» та ін.
Академік історичних наук, журналіст Богдан Іванович все своє життя повязує з історією. І саме тому всі його художні твори ґрунтуються на історичних фактах, архівних документах, на які він завжди посилається в своїх книгах. Завдячуючи творчості Богдана Івановича продовжують зникати «білі плями» з історії нашої країни, нашого народу.
Не зважаючи на щільний робочий графік, Богдан Іванович не тільки зустрівся з бібліотекарями району, а й відвідав історичну батьківщину відомого не лише в Україні, а й за її межами, мецената, громадського діяча Євгена Чикаленка – село Перешори Мардарівської сільської ради. Разом з начальником відділу культури та туризму О. М. Шапран, директором ЦБС Котовського району  С. М. Дюгаєвою Богдан Іванович відвідав місце захоронення праху сина Євгена Чикаленка Левка Чикаленка, не менш відомого в країні археолога, дослідника, зустрівся з головою Мардарівської сільської ради Сербул Вірою Іванівною. Ця зустріч – ще один крок до написання книги про історію Косівської школи лірників, меценатом якої і виступав Євген Чикаленко.



Ми глибоко вражені невтомністю Богдана Івановича, його бажанням досконало дослідити всі матеріали, пов’язані з темою його майбутньої книги. І з нетерпінням будемо чекати на книгу автора, яка стане вагомим внеском в краєзнавчий фонд Котовщини і буде гідно оцінена поціновувачами улюбленого автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар