пʼятницю, 2 листопада 2012 р.

Золотої пісні володар

  Україно моя, далі, грозами свіжо пропахлі,
Польова моя мрійнице. Крапля у сонці з весла.
Я віддам свою кров, свою силу і ніжність до краплі,
Щоб з пожару ти встала, тополею в небо росла...


31 жовтня в центральній районній бібліотеці пройшло засідання районного поетичного  клубу "Джерело", яке було присвячено 100-річчю з дня народження відомого поета Андрія Малишка.

Кожен поет зберігає і плекає в своїй душі талант, дарований Богом, талант писати вірші, дарувати читачам любов, щоб черствість звичайного повсякденного життя не загубила у людині вміння відкриватися світові та людині, "вистукивати" своїм серцем щастя та радість на весь білий світ. 
Літературно-музична композиція "Стежками Малишкових пісень", яку підготували та провели працівники ЦРБ Олена Попова та Людмила Лукянчук  "достукалась" до кожного з присутніх на заході.  
Червоною стрічкою через засідання клубу  пройшла  тема людяності та безцінного дійства поетичного слова на душу та розум людини. 
 Поетичні твори наших земляків Генадія Якушева та Віктора Яковенка, Валентини Барсукової, Людмили Ісаєвої, Софії Бевзенко, які прийшли на зустріч з юними участниками "Джерела", органічно доповнили своїми віршами виступ ведучих та завзято протистояли популярному висловлюванню з інтернету про те, що  "якби ліричні рядки поезії щось і могли зробити, то світ давно б змінився з часів Данте, Петрарки, Шевченка, Пушкіна і не було б у світі жорстокості, зла, лицемірства, брехні...".Талановиті земляки  дали вагому відповідь присутнім учасникам засідання і взагалі  всім людям, які не визнають поезію:
Стихи ни к чему недотепам и нудным,
Сердец им не вылечит рифма сквозная.
Поезию любят красивые люди,
Я это по личному опыту знаю...(Борис Куняев)
Ці слова по праву можно віднести і до Андрія Малишка, який був душевно красивою та талановитою людиною і обійняв своєю творчістю всю Україну. З  життєвим та творчим шляхом відомого пісняра учасники познайомилися  на презентації невиличкої книжкової виставки
"Золотої пісні володар", підготовленої працівниками бібліотеки.
Всі учасники засідання відчули вплив ліричного твору на почуття людиниі прониклися основою темою засідання поетичного клубу: "Давайте залишатися людьми,бо це мистецтво - щонайвище в світі"

Немає коментарів:

Дописати коментар