четвер, 24 січня 2013 р.

Майстри Котовщини – рідному району




Вже зовсім скоро ми будемо відзначати знаменну дату – 90-річчя створення Котовського району. До цієї події в краєзнавчому відділі Котовської ЦРБ  проходить творча естафета «Майстри Котовщини» - цикл виставок робіт самобутніх сільських умільців. Розпочалася вона ще восени торішнього року і буде продовжуватись на протязі 2013 року.  Свої роботи вже презентували майстри сіл Мардарівка, Новоселівка, Станіславка.


Творчу естафету підхопила жителька селища Борщі Соколова Любов Олександрівна. В краєзнавчому відділі  відбулася презентація виставки її вишитих робіт, а саме: ікони Божої Матері, букети квітів, пейзажі, диванні подушечки і, звичайно, весільний рушник. Всі її роботи характеризуються своєрідною технікою, типовими для нашої місцевості малюнком і композицією, неповторною кольоровою гамою.
Любов Олександрівна дбайливо зберігає і розвиває кращі мистецькі традиції минулого, але не цурається і сучасних технологій. Вишиває майстриня хрестиком (диванні подушечки, рушники, пейзажі), а також бісером (ікони, букети квітів). Кольори її вишивок контрастно чи тонально обов’язково гармонійно сполучаються між собою, добре поєднуються з фоном і приємно вписуються у загальний колорит інтер’єру.
Сьогодні вишивка – це не тільки ремесло, яким добувають  «на хліб», але й можливість виразити свою індивідуальність, своє бачення довколишньої природи, подій та людей. Запрошуємо  всіх бажаючих до краєзнавчого відділу Котовської ЦРБ, щоб на власні очі побачити  чудові вишивки Любові Соколової та отримати естетичну насолоду від зустрічі з прекрасним. З іншими роботами майстрині можна ознайомитись на сайті ЦБС Котовського району.

         

Немає коментарів:

Дописати коментар