понеділок, 11 лютого 2013 р.

Етикет як форма ввічливості

Проект "Путівка в життя"

7 лютого 2013 року в  бібліотеці-філії № 37 станції Борщі пройшов перший захід проекту "Путівка в життя" в напрямку етичного виховання  - засідання за "круглим столом" "Етикет як форма ввічливості". Підготувала та провела захід завідуюча бібліотекою Трояновська Ганна Михайлівна.
За  "круглим столом" зібралися учні 8-9 класів Борщівської школи-інтернату, які є активними читачами сільської бібліотеки та користувачами бібліотечного інтернет-центру та вихователь інтернату Нікіфоров Олександр Анатолійович. 
Завідуюча бібліотекою ознайомила учнів з поняттям "спілкувальна поведінка", "мовний етикет", розповіла підліткам про моральні основи спілкування, акцентувавши увагу на важливості вміти чітко висловлювати свої думки, вислуховувати іншого співрозмовника та бути доброзичливими та щирими до партнера у спілкуванні.
Далі присутнім на заході було запропоновано прийняти участь в  анкетуванні "Кодекс лицарської поведінки". Підлітки з увагою та неабияким інтересом відповідали на кожне питання, над деякими з яких прийшлось, навіть, якийсь час подумати. 
А продовжився захід уривком з оповідання про школу XV-XVII століття та жвавим обговоренням учнями тогочасних шкільних правил та укладів. 
Обговорювались під час заходу підлітками і приклади того, як порушення правил поведінки приводить до сумних наслідків, розбирались різноманітні ситуації та шляхи їх правильного вирішення. Наприкінці заходу були підведені підсумки.

Немає коментарів:

Дописати коментар