четвер, 21 березня 2013 р.

"Хай славен буде у віках його безсмертний геній"


 Шевченківські Березини

Великим та яскравим заходом в рамках Шевченківських Березин на Котовщині став бібліомікс "Хай буде славен у віках його безсмертний геній". Цілий ряд цікавих, інформаційно-насичених бібліотечних заходів був запропонований другокурсникам Котовського технічного ліцею (керівник О. В. Янкевич). В підготовці та проведенні бібліоміксу прийняли участь працівники центральної районної та районної дитячої бібліотеки. 





В гарний сонячний день 21 березня районна бібліотека радо відчинила двері для юнаків, більшість з яких є мешканцями різних сіл нашого району, і  відвідали бібліотеку вперше.
Саме тому захід почався з екскурсії по бібліотеці, яку провела завідуюча відділом обслуговування О. В. Попова. 



 

Естафету бібліоміксу продовжила презентація ілюстрованої книжкової виставки "Віддалений у часі, але близький, немеркнучий взірець", яку запропонувала присутнім бібліотекар районного абонементу Л. Д. Поросятковська. На виставці були представлені найкращі друковані видання України, присвячені Тарасу Шевченку, репродукції відомих картин поета. Неабиякий інтерес у юнаків викликало рідкісне англомовне книжкове видання "Кобзаря", в подарунковій оправі, з якісними кольоровими ілюстраціями репродукцій поета
.
Захід, який їх чекав надалі, викликав хвилю посмішок та позитивних емоцій, тому що юнакам запропонували переглянути лялькову виставу "Пророцтво, яке здійснилось", підготовлену працівниками районної дитячої бібліотеки: О.М. Зінченко, М. В. Лунгу, Н. О. Сліпенчук. Уважно та захоплено спостерігали хлопці за ляльковим Тарасом, козаком-мандрівником та вірною подружкою юного поета Оксаною. 

Лялькову виставу змінила відео-презентація "Шевченко - художник". Відео-презентацію супроводжував однойменний тематичний огляд, підготовлений бібліотекарями районної бібліотеки Л. Є. Лук'янчук та О. В. Поповою. Технічну допомогу в демонстрації відеоряду надав присутній на заході методист районного центру культури та дозвілля О. С. Шапран. Юнакам було цікаву узнати, що Тарас Шевченко як художник займає одне з найпочесніших місць в українському образотворчому мистецтві.
 



Поет прекрасно володів всіма відомими тоді засобами графічного зображення: акварель, олія, олівець, сепія, гравюра, офорт, туш. Серед його робіт - 835 різних за жанром картин, з яких понад 100 портретів. 
 


Неабияку ерудицію виявила молодь під час наступного заходу бібліомікса - літературного кросворда-вікторини "Шляхом народної шани". За правильні відповіді на питання про життєвий та творчий шлях відомого поета юнаки отримували солодкі призи, захоплені вигуки та  товариські оплески. 

 




Останньою сторінкою бібліоміксу стала екскурсія до краєзнавчого відділу бібліотеки, де студенти ліцею мали змогу ознайомитися з історією нашої маленької Батьківщини, з роботами самобутніх майстрів Котовщини, предметами народного побуту нашого району.


Нам дуже приємно, що молодь не залишилась байдужою до проведеного заходу, на протязі якого відбувся продуктивний діалог між бібліотекарями та студентами, в ході якого було отримано чимало відповідей на питання з літератури та історії рідного краю. 
Юнаки залишали бібліотеку з гарним настроєм та новими враженнями від можливостей сучасної бібліотеки, та з запевненнями, що вони відтепер стануть нашими постійними відвідувачами.

Немає коментарів:

Дописати коментар