четвер, 16 травня 2013 р.

Молодь обирає професію



 "Путівка в життя"

Яка глибока думка закладена в словосполученні «вибір професії», скільки викликає воно емоцій та сподівань і водночас скільки породжує проблем! Це не просто вдало  чи не вдало прийняте в юності рішення, це щаслива або розбита доля, активне, творче, радісне життя чи байдуже, пасивне існування. Вже через місяць старшокласники району постануть перед вибором майбутньої професії.
14 травня 2013 року в бібліотеці станції Борщі в рамках проекту «Путівка в життя» відбулась інформаційна година «Професії, які потребує сучасний ринок праці». Підготували і провели захід завідуюча бібліотекою Трояновська Ганна Михайлівна та спеціаліст КРЦСССДМ  Скуділо Олександр Миколайович.
За круглим столом зібралися учні 9 класу Борщанської школи-інтернату та вихователь школи Мазур Надія Анатоліївна. Учасники заходу намагалися спільними зусиллями знайти відповіді на такі питання: мрія й реальність - як їх поєднати? Як не помилитись у виборі своєї дороги, щоб бути щасливим у праці? Що  має обиратися: людина для професії чи професія для людини?
Олександр Миколайович ознайомив учнів з алгоритмами вибору професій в поєднанні наступних компонентів: «хочу» - «можу» -«треба», розкрив коротко суть цих компонентів. Учні взяли участь в анкетуванні «Твої професійні нахили». Завідувачка бібліотекою провела цікаву відеопрезентацію, присвячену професіям, та запропонувала до уваги  присутніх з книжкову виставку «Твій вибір, випускник».
На протязі заходу старшокласники були ознайомлені з найпоширенішою класифікацією професій сучасного ринку. Учням було запропоновано розробити план самопідготовки до зустрічі з майбутньою професією, включаючи вибір навчального закладу. Відрадно, що захід допоміг декільком учням остаточно визначилися з майбутньою професією, а іншим переглянути своє відношення до робочих професій, заставив по-іншому поглянути на затребувані в суспільстві професії. Бажаємо старшокласникам не відступати перед труднощами, бути наполегливим у досягненні поставленої мети.

Немає коментарів:

Дописати коментар