понеділок, 10 червня 2013 р.

Творча естафета впевнено крокує вперед


Творча естафета «Майстри Котовщини - рідному району», присвячена 90-ій річниці з дня створення Котовського району, продовжує свою впевнену ходу.
В травні місяці для експонування в краєзнавчому відділі Котовської ЦБС  свої роботи надала майстриня-вишивальниця Крива Тетяна Степанівна, жителька села Стара Кульна. Всі відвідувачі краєзнавчого відділу могли ознайомитися з її чудовими роботами,  а саме: вишитими хрестиком великодніми серветками та рушниками, наволочками, сімейними рушниками, які своїми яскравими квітами засліплювали очі. Тетяна Степанівна також вишиває дитячі сорочечки, оздоблює фіранки та простирадла, а своїм вмінням щедро ділиться з учнями місцевої школи, адже за фахом вона – педагог.

Ще один майстер-педагог, роботи якого зараз милують око  читачів  і відвідувачів ЦРБ – це Іскров Олександр Іванович, житель села Куяльник. В його творчому доробку  графіка, випилювання, випалювання, різьблення по дереву, гратографія, тощо.
Виставка  його робіт викликає подив і захоплення від простоти і, водночас, складності виконання цих творів. 

А майстриня з  цього ж села Чорнорай Ольга Михайлівна надала на виставку чудові диванні подушечки, оздоблені різноманітними геометричними орнаментами, які вона вишиває хрестиком.

Всі роботи, представлені на виставці – справжні витвори мистецтва. Навіть інколи не віриться, що створили їх руки наших земляків.
Тож запрошуємо всіх бажаючи до краєзнавчого відділу  Котовської  центральної районної бібліотеки познайомитись з цим рукотворним дивом.

Немає коментарів:

Дописати коментар