четвер, 11 липня 2013 р.

Свято торжества української державності


"Відзначати 1025-літній ювілей запровадження християнства як державної релігії України-Русі мусимо не лише як свято християн, але і як свято торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, як запоруку успішної демократичної модернізації українського суспільства»
В.Янукович
  

День Хрещення Русі відзначається 28 липня - у православному церковному календарі  в день пам'яті рівноапостольного князя Володимира (960-1015)
Проведення ювілейного святкування Дня хрещення Київської Русі цьогоріч відбуватимуться на міжнародному рівні. Уперше різноманітні урочистості організують у сусідніх Білорусії та Росії. Епіцентром відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі стане столиця України, на святкування до Києва завітають представники усіх помісних церков. 

 

 Ключовою подією святкових заходів у столиці  стане  зустріч мощів святого рівноапостольного князя Володимира. Святиню доставить до Києва міжнародний Хресний хід, який 29 травня стартував у Владивостоці, пройде територією Росії, Білорусі, і на початку липня перетне український кордон. 
27 липня, на Хрещатику, ковчег з мощами Хрестителя Русі зустрінуть Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, Блаженніший Митрополит Володимир та ієрархи помісних православних церков.
Перший камінь храмового комплексу храму на честь Хрестителя Русі і головною хрещенській купелі країни на березі Дніпра, під стінами Києво-Печерської Лаври, планується урочисто закласти у святкові дні. У структуру  комплексу увійде парафіяльний храм, дзвіниця, водохресні купелі, музей православ'я і діорама «Хрещення Русі» 
Котовщина, як і вся Україна, відзначає 1025-річчя хрещення Русі протягом всього 2013 року. В районі  проходять заплановані різносторонні заходи, присвячені цій визначній події. 
 Бібліотеки району  також активно включилися в проведення заходів, присвячених цій знаменній даті: книжкові виставки, тематичні презентації, інформаційні та історичні  години, години цікавих повідомлень, перегляди тематичних відеороликів, огляди літератури та вебогляди... - невеликий перелік того, що пропонують  сьогодні бібліотекарі своїм читачам. 
Так в селах району  вже відбулися  презентації книжкових виставок, які будуть діяти на протязі всього 2013 року,: "Хрещення Русі-України"(с.Новоселівка"),  "Шлях у тисячу років" (с.Гонората), 
 Перегук віків"(с.Нестоїта), в центральній районній бібліотеці "Християнство крізь віки"...
 


Немає коментарів:

Дописати коментар