вівторок, 3 вересня 2013 р.

Куточок раю на землі - Новоселівка моя


30 серпня біля Будинку Культури Села Новоселівки зібралось багато його мешканців. Цього року було поєднано два свята – День села та районне свято вареників «Варенички у сметані, запашні, духмяні». 




Зі словами привітання та побажаннями всього найкращого до односельців звернувся сільський голова Гонза В. М. Велику подяку  від себе та жителів села голова с/р висловив підприємцям села, які допомогли у проведені цього свята. А саме Вороніній Н. В., Яніцькому С.С., Трачуку Ю.П., Мазуру А.М., Сірченко С.П., Юрчак Н.В., Станько Л.Б., Козаченко Т.В., Моргуну А.А., Ротенбуш С.І., Кодимській Л.О. 
Творчий колектив котовського РЦКД під керівництвом Іванова М.Т. розпочав свято вареників, в якому прийняли участь культпрацівники с/р: сел Чубівки, Розалівки, Федорівки, а також новоселівський БК. Кожен колектив представив вареники з різними начинками. Гостей пригощали пухкими, запашними вареничками.
До дня села бібліотекарями Новоселівки Швець О.М. та Криуліною  Г.Д. була підготовлена та презентована виставка-попурі "Моє село - моя святиня", яка включала в себе  виставку-знайомство з роботами місцевих майстрів села «Душі відродження джерела»,  виставка документальних матеріалів "Історія рідного краю", де зібрані краєзнавчо-пошукові роботи з історії та сьогодення села, фольклору, народних звичаїв та обрядів, про видатних людей Новоселівки, літературно-краєзнавчу виставку "Поезії незмовне джерело", де презентовані майстринь слова, слова яких як струна доторкається до душі кожного
Напередодні святом вареників особливим попитом у односельців користувалася книжкова виставка "Українська кухня" з різноманіттям рецептів улюблених страв нашого народу.






Уважно та зацікавлено роздивлялися новоселівці роботи знаних місцевих майстринь: яскраві вишиванки Головчук Галини Дмитрівни, вироби з природного матеріалу, бісеру та соломи Яремчук Тетяни Анатоліївни та роботи по в'язанню Машурчак Лариси Петрівни, які приймали участь у творчій естафеті до 90-річчя Котовського району і увійшли до однойменної тематичної збірки "Майстри Котовщини", випущеною центральною районною бібліотекою.
 









Маленьких мешканців села бібліотекарі запросили на конкурс малюнку на асфальті "Моє село - окраса України. Це часточка моєї Батьківщини".  У конкурсі прийняли участь діти 1-7 класів.  Переможці та учасники конкурсу були нагороджені призами та солодощами.
Дорослі люди були запрошені Оленою Швець до бібліотеки, де вона привернула увагу присутніх до «Центру регіональної інформації», на якому представлено в фотографіях цілий комплекс робіт, які виконуються в селі Новоселівка в рамках ініціативи голови облдержадміністрації Едуарда Матвійчука «Народний бюджет»: – газифікація шкільної котельні, установка в парку біля сільського Будинку культури дитячого розважального майданчика, поточні та капітальні ремонти об’єктів соціальної сфери: школи, дитячого садочку, Будинку культури, проведені медогляди дітей та дорослих, отримано шкільний автобус, придбані тенісний та більярдний столи та тощо. Завершила свій огляд бібліотекар словами - «Тобто, влада спрямовує зусилля на вирішення нагальних проблем кожного села, оперативно реагує на виявлені недоліки та здійснює пошук ефективних шляхів їх вирішення. Можливо ми бажаємо, щоб все проводилося скоріше, але проблеми подолаємо, якщо будемо всі разом працювати».
Далі художнім керівником новоселівського Будинку культури Мойсенцем М.К. був представлений великий святковий концерт, де кожний  концертний номер присвячувався певній номінації: «Найстарший житель села», «Найгарніше подвір’я», «Кращий спеціаліст у соціальній сфері», «Багатодітна сім'я», «Найкращий спонсор села», та «Найкращий спортсмен», кожному було вручено ціні подарунки.  
Свято продовжилось народним гулянням біля Будинку культури. Про те , як воно проходило читай у новинах «Вареники у сметані, смачні та духмяні» - свято українського вареника в Котовському районі на сайті Котовської районної державної адміністрації 


Немає коментарів:

Дописати коментар