четвер, 5 вересня 2013 р.

"Сражаюсь. Верую. Люблю"

4 вересня відділ абонементу центральної районної бібліотеки  запросив молодих читачів на презентацію книжкової виставки  "Сражаюсь. Верую. Люблю" до  90-річчя відомого поета-романтика Едуарда Асадова.  
7 вересня 2013 року   Едуарду Асадову - поету, фронтовику, Герою Радянського Союзу, кавалеру семи орденів, автору п'ятидесяти книг виповнилося б 90 років. 
Кажуть, що життя поета в тій чи іншій мірі відображається у його творах. Але буває й таке, що доля митця вже сама по собі є легендою, і в такому випадку до нього виникає особливий читацький інтерес. Життя Асадова - приклад такої долі.
Поезія Едуарда Асадова в 1960-1980-ті роки була неймовірно популярна серед молоді. Мільйони людей читали книги цього поета. В чаруючих строках про кохання, війну, дружбу, природу, почуття кожен міг знайти щось своє, близьке.
Сьогодні поета вже немає в живих. Він помер у 2004 році. Але ті, хто відкрив його ще при житті або вже після, з величезною подякою та захватом відносяться до нього.
На бібліотечних поличках розмістилися майже всі авторські твори поета,  біографічні матеріали і  критичний статті, які є в наявності в центральній бібліотеці. Бібліотекар Л. Д. Поросятковська познайомила молодь з біографією та творчістю улюбленого поета вже кількох поколінь читачів, який так просто, доступно і водночас хвилюючи майже до сліз розповідав про життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар