пʼятницю, 6 вересня 2013 р.

Про таємниці "Райського саду" - у віртуальному просторі

Збереження культурної спадщини Котовщини є одним з пріоритетних напрямків роботи бібліотек району. Центральна районна бібліотека поставила за мету створити своєрідну базу даних про історико-культурні місця та пам'ятки району. Зібраний матеріал розміщується на сторінках блогу та сайту ЦБС Котовського району в розділі "Краєзнавчий гід".
Одними з найбільш популярних веб-сторінок цього розділу є "Одвічні скарби Котовщини", Інокентіївський монастир "Райський сад" та "Тайна Райского сада". Крім матеріалу, відображеного на цих сторінках, в фонді бібліотеки є книга Олеся Гоміна "Голгофа" про події, пов'язані з Інокентіївським монастирем, яка вийшла в друк ще в 1959 році і досі користується неабияким попитом у читачів. Бібліотекарями створений буклет "Він називав його "Райським садом" про життя та діяльність Інокентія та підземний монастир села Куйбишевське.
В фонді Одеської державної наукової бібліотеки імені М. Горького зберігаються ще дві книги за цією тематикою: Архієпископа Іоанна "Апостол Огненного Христианства" та "Жизнь и деятельность иеромонаха О.Иннокентия Балтского".
Інтерес до непересічної постаті Інокентія Балтського і до "інокентіївщини", як явища, не затихає. Про це свідчить те, що в мережі Інтернет з'явилося дуже багато не тільки окремих публікацій, а й цілих сайтів, присвячених "Вогненному Інокентію".
До уваги всіх, кому цікава дана тема, пропонуємо веб-список публікацій. Сподіваємось, що він вам допоможе дізнатись більше про історію підземного монастиря та його засновника.
1. "Він назвав його "Райським садом" сайт ЦБС Котовського району
2. Краєзнавчий гід блог ЦБС Котовського району
3. "Тайна "Райского сада" сайт ЦБС Котовського району
4. "Голгофа" Леся Гоміна знову користується попитом" блог ЦБС Котовського району  
Інші ресурси мережі Інтернет:
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар