понеділок, 13 січня 2014 р.

"Эхо времени" в літературному "Проміні" Котовщини, або Чарівна стихія поезії Олександра Корембліта



12 січня в центральній районній бібліотеці зібрались члени літературного об'єднання "Промінь"  на  презентацію нової поетичної збірки давнього друга бібліотеки, добре відомого на Котовщині поета Олександра Корембліта. Нова книга «Эхо времени» увібрала в себе, як нові, так і вже відомі читачам вірші і стала тринадцятою авторською збіркою в творчому доробку поета.  
В центральній районній бібліотеці широко представлена творчість Олександра Корембліта, починаючи з рукописних альбомів автора до окремих авторських збірок. Олександр Корембліт, як і більшість поетичної когорти району, був активним учасником бібліотечного клубу спілкування "Тема" та літературно-музичного клубу "Поетон",  які об'єднували на протязі майже десятиріччя  талановитих людей міста та району.
 
І до сьогодні Олександр Хильович є бажаним гостем багатьох масових заходів не тільки в центральній бібліотеці, а й в сільських бібліотеках району.
Відкриваючи презентацію, керівник найстарішого літературного об’єднання міста «Промінь», який діє при газеті «Котовські вісті», Валентина Прохода закликала присутніх вшанувати пам'ять члена "Проміню", поетеси Людмили Ісаєвої, якої не стало наприкінці минулого року. 


Захід продовжили бібліотекарі ЦРБ Олена Попова та Людмила Лук'янчук, які прослідили основні віхи життя та творчої біографії поета та презентували книжкову виставку "Поэзии волшебная стихия", де були представлені всі його твори. 

Олександр Корембліт висловив слова вдячності всім, хто посприяв йому у виданні збірки. Багато добрих слів було сказано автором на адресу почесного голови літературного об’єднання «Промінь» Анатолія Ковальського, який за станом здоров’я не міг взяти участі в презентації, але зробив чимало для становлення Олександра Корембліта, як поета. 


 
А  далі лунали вірші, спогади і добрі побажання найповажнішому поету нашого міста Олександру Корембліту, інтелігенту з великої букви, вірному другу, мудрому пораднику та просто добрій, справжній та щирій людині.


 
 

Михайло Нізовцов, Людмила Шиманська, Валентина Присяжна,  Геннадій Якушев, Юлія Шестова, Віктор Замараєв, Валентина Барсукова, Тетяна Прохоренкова, Ольга Шапран, Світлана Дюгаєва подарували «винуватцю» заходу поетичні присвяти, читали свої найулюбленіші вірші О.Корембліта, як з нової збірки, так і ті, що були написані раніше. 
 

Валентина Прохода  вручила поетові почесну грамоту від літературного об'єднання "Промінь". В свою чергу Олександр Хільйович подарував кожному із запрошених  нову поетичну збірку з автографом та залишив в подарунок бібліотеці окрім власних книг, ще й портрет своєї улюбленої поетеси Ліни Костенко, поезія якої надихає його на нові творчі звершення. 






На завершенні заходу Олександр Хильович  свої квіти від бібліотеки, від "Променя", райвідділу культури подарував чарівним жінкам, ще раз ненав'язливо  доводячи своє трепетне відношення до жінок, свою справжню чоловічу вдачу.

Немає коментарів:

Дописати коментар