четвер, 10 квітня 2014 р.

Іду з дитинства до Шевченового слова.



Тарас  Шевченко – за народженням кріпак, який з 47 років життя 34 пробув у рабстві, солдатчині та в’язницях, запалив свічу вічності у серцях українців від мала до велика, ставши справжнім володарем у царстві національного духу українців.
 
  Котовському районі продовжують відзначати 200-річчя з дня народження великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Ось і 8 квітня до учнів Малофонтанської ЗОШ завітав творчий колектив Котовського районного центру культури та дозвілля і ЦБС Котовського району з святковою програмою "Нас єднає Шевченкове слово". 
Ведучі ознайомили дітей з основними віхами життя та творчості Великого Кобзаря, відмітивши, що геній Тараса Шевченка яскраво світиться трьома рівноцінними гранями  таланту – поезією, живописом, музикою. 
Його полум’яне слово летючою стрілою вражає, пориває серця людей до національного самоусвідомлення, його художня майстерність вражає кількістю жанрів, музичність віршів - надихає композиторів.
Працівники районної дитячої бібліотеки підготували декілька відеопрезентацій про мистецький спадок Шевченка-художника та  світове вшанування пам'яті поета у бронзі та граніті.
 
У виконанні творчого колективу РЦКД прозвучали найвідоміші українські пісні на слова Шевченка. А завершився концерт культовою піснею "Реве та стогне Дніпр широкий". 
Учні школи та педагогічний колектив були вдячні працівникам культури за ще одну можливість долучитися до геніальної творчості Великого Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар