четвер, 24 квітня 2014 р.

"О Земле втрачена, явися, бодай у зболеному сні"




23 квітня  в центральній районній  бібліотеці відбувся  вечір-реквієм  «О Земле  втрачена, явися, бодай у зболеному сні» з студентами III-го курсу професійного технічного ліцею. Зустріч  була присвячена черговій річниці Чорнобильської трагедії. Все далі і далі відділяється від нас час тих страшних подій, які сталися  на Чорнобильській атомній електростанції. Але не згладиться в пам'яті народної ті рокові дні. 
Чорнобиль – це наше незабутнє горе, що неждано повалилося на плечі людей. Час відсовує і відсовує нас від небезпечних наслідків Чорнобильської катастрофи, але навіть він, що зцілює  найстрашніші  рани, безсило застережи ти нас: велика біда наздогнала людей, вона ж очікує їх попереду. А це означає, що наражається на небезпеку життя людей, не лише нинішнього покоління. 26-го квітня 1986 рік. Чорний день в історії України. Це день, коли Чорнобиль став відомий всьому людству. Гірка слава, як полин. Про ці страшні події говорили ведучі заходу  бібліотекарі Лук’янчук Людмила і Попова Олена.


Весь захід супроводжувався показом фото та документальних матеріалів про Чорнобильську трагедію. Запропонована презентація «Чорнобиль не має минулого часу» не залишила нікого байдужим.

Студенти професійного технічного ліцею  були ознайомлені з  екологічно-бібліотечною програмою «Котовщина на долонях турботі». Також бібліотекарем Інтернету-центру  Вербицькою   Інною була запропонована   відеопрезентація «Це стосується кожного».


Не залишився поза увагою юнаків і огляд книжкової виставки–роздуму  «Я Землі цієї  паросток зелений», який провела бібліотекар абонементу Людмила Поросятковська.


День проведення заходу з екології співпав з Всесвітнім Днем книги, який є святом для авторів, видавців, бібліотекарів та читачів усіх країн.  Олена Попова  привітала молодь із цим святом та зосередила увагу юнаків на популярних серед молоді книжкових серіях літератури.


Олена Володимирівна закликала молодих читачів не випускати книжковий скарб із рук, тому що за словами поета В. Бокова «ум, как ручей, высыхает и старится, если ты выпустишь книгу из рук».


Немає коментарів:

Дописати коментар