середу, 23 квітня 2014 р.

Збережемо нашу Землю зеленою та блакитною



 Бібліотеки за чисте довкілля


Як часто в нашому житті ми зустрічаємося з різними проявами насильства. Розмірковуючи над причинами його виникнення, ми приходимо до висновку, що людство поступово втрачає свою суто людську якість милосердя. Милосердя – любов до всього живого, допомога всьому живому. Природа теж жива. Будьмо милосердні до неї, допоможімо їй, бо вона сьогодні плаче гіркими сльозами, просить допомоги.
З лютого 2014 року в бібліотеках Котовського району діє довгострокова екологічна програма "Котовщина на долонях турботи" (2014-2020 рр.), метою якої є залучення широких верств громади до збереження природи рідного краю та здоров'я його мешканців.Тому на порядку денному кожної сільської бібліотеки - активізація діяльності з екологічного виховання та екологічної просвіти населення.


Сьогодні завдання бібліотекарів не тільки зробити  інформацію, що є у фондах бібліотеки з питань екології  доступною, а й намагатися донести до наших читачів злободенність цієї проблеми, довести необхідність по-іншому відноситися до оточуючої нас природи.  В рамках  програми бібліотекарі сіл проводять цикли  різноманітних тематичних заходів, на яких піднімаються болючі проблеми екології рідного краю, рідних сіл. 



15 квітня учні школи, вчителі, бібліотекарі, директор Будинку культури провели в Новоселівській школі акцію-захід, де були представлені екологічні відео проекти, підготовленими учнями під керівництвом педагогів. Проект «Життя без сміття» представили учениця 9 класу Шемчук Раїса і вчитель Кринько О. Т., «Вода – основа життя» - учениці Ховрун К. та Адубецька О. з вчителем Шуляк М. А., «Екологія – наука про охорону природи» - учениця 8-го класу  Вербицької О. 

Книжкову виставку-застереження «Екологія: тривога наростає» презентувала завідуюча бібліотекою села Новоселівка Швець О. М.

Про екологічні проблеми води на станції Чубівка виступила бібліотекар села Чубівка Яницька Н. І., запропонувавши до уваги присутніх екологічну бесіду «Вода – божа роса».Директор Будинку культури Мойсенець Л. О. презентувала відеоролик «Екологічні проблеми України». 
 


Громада села Новоселівка, звертаючись до голови і депутатів сільської ради з  заходом «Збережемо нашу Землю зеленою та блакитною» піднімають екологічні  проблеми свого села та сіл,які належать сільській раді і благають державного милосердя та людського співчуття, закликаючи у нинішні складні часи економічної, екологічної і психологічної скрути  стати сестрами милосердя для нашої природи, бо лише ми всі разом врятуємо і збережемо її для наших сіл, для здоров'я своїх дітей і 
онуків. 

Години екології "Основи нашого життя" в Куяльницькій школі для учнів  5-го класу та 
"Ми всі господарі природи, то ж бережімо її вроду" для учнів 2-4-х  класів Глибочанської сільської школи, проведені сільськими бібліотекарями звернули увагу дітей на необхідність зберігати навколишнє середовище в чистоті та вболівати душею за збереження рідної природи.

22 квітня естафету екологічних заходів продовжили бібліотекарі сіл М-Фонтану та Олександрівки. учасниками екологічних заходів стали не тільки діти, а й дорослі сільчани.  
Бібліотекарі впевнені, що їхні читачі, отримаючи основи екологічної культури, без потреби більше не зірвуть квітку, не зрубають ялинку, не викинуть своїх домашніх тварин за двері... Консолідуючи спільні зусилля всіх організацій та установ ми сподіваємося, що жителі Землі будуть жити в гармонії з природою.



Немає коментарів:

Дописати коментар