четвер, 15 травня 2014 р.

Любомирка зустрічає районну акцію пам'яті

 Ми пам'ятаємо всіх поіменно

Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.






 Набирає урочисту ходу районна естафета пам'яті "Ми пам'ятаємо всіх поіменно", яка стартувала в районі 28 жовтня 2013 року до 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників і побувала вже в 9 сільських радах.
14 травня, коли навколо буяє бузок, рясно уквітчані свічками величні каштани,  тремтять на вітру ніжні листочки струнких берізок, особливо гостро відчувається  значення мирного неба та безмежної тиші. 
На гостинному подвір'ї Любомирської сільради начальник відділу культури Шапран О. М. та директор районного центру культури та дозвілля Іванов М. Т. розпочали урочисту церемонію передачі делегацією Гоноратської сільської ради на чолі з Бурдейним П. В. естафетного альбому пам'яті, гільзи із землею з  братських могил села Гонората та запаленою свічки голові Любомирської сільської ради Титаренку А. П. 

З виставкою-коло "Україна в полумї війни", яка була розроблена центральною районною бібліотекою як одна з основних ланок районної акції, ознайомились вже більшість громад району. 14 травня для жителів Любомирки її презентували директор ЦБС Дюгаєва С. М. та бібліотекар Гоноратської сільської бібліотеки Якубовська С. К. Виставка  має за мету ознайомити громаду Котовщини з кращими історико-документальними та мемуарними виданнями про Велику Вітчизняну війну, щоб зі спогадів безпосередніх учасників тих подій донести правду про велике протистояння та великий подвиг наших дідів, які визволили Україну та захистили наше світле майбутнє.

Як символ людської шани та безмірної вдячності разом із виставкою селами району мандрує і прострілена солдатська каска з польовими квітами.
Концертні номери урочистої програми, підготовленої працівниками РКЦД та Гоноратськими аматорами, схвилювали присутніх до сліз.
 


Не тільки пісні воєнних років, а й пісні сучасних авторів, майстерно виконані артистами,  зворушили до самої глибини душі, навіть, сучасну молодь, для якої війна - це далека історія, але яка в довічному боргу  перед  ветеранами війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар