середу, 16 липня 2014 р.

З новим творчим багажем до читачів Котовщини.


 
14 липня 2014 року в центральній районній бібліотеці відбулась чергова зустріч  з відомим українським письменником, науковцем,заслуженим журналістом України Богданом Івановичем Сушинським. 
Пам'ятаючи про свої обіцянки  не залишити  центральну  районну бібліотеку без своїх нових видань автор і на цей раз додержав своїх слів і привіз 15 нових книг. 




Презентував їх перед гостями бібліотеки, як завжди, дуже яскраво і захоплюючи. Представлені автором художні книги, продовжують тематику Великої Вітчизняної Війни: «Жестокое милосердие»,«До последнего солдата», «Живым приказано сражаться», «Река убиенных», вийшли в видавництві «Вече»2014 році, в серії «Воєнні пригоди».



Також автор познайомив гостей з  новим історико-пригодницьким  романом «Полюс капитана Скотта», який присвячений величній і в той же час трагічній  події - походу в 1911-1912 роках  англійського полярного дослідника капітана Роберта Скотта  до південного полюсу. Даний роман став першим в історії світової літератури великим художнім твором, присвячений даній експедиції.



В основу нового авантюрного роману «Лазурный берег» з відомого вже цикла  «Королевский галеон», покладені  події пов'язані з пошуками скарбів золотої ескадри іспанських королівських галеонів, які загинули  в 17 столітті під час шторму  в мексиканській  затоці. Ця книга проникна романтикою моря й любові.


Дуже цікава історична тематика у Богдана Сушинського. Появі повісті  - есе «Кармелюк: гнів і гордість України» передувала тривала пошуково–краєзнавча та аналітична робота над судовими документами, пов’язаними з діяльністю українського національного героя Устима Кармелюка. Особливу увагу приділено останній, найбільш загадковій втечі цього повстанського ватажка з Сибіру та його перебуванню в Кодимському краї Поділля.


В книгу «Кульччиці: величне гніздів’я гетьманів» увійшли історичні есе, присвячені діяльності народжених у кульчицях на Львівщині гетьманів: Петра Сагайдачного, Марка Жмайла та Павла Павлюка (Бута), а також запорізького козака, який прославився при  обороні Відня 1683 року, Юрія Кульчицького. Автор творив свою нову книгу, ґрунтуючись на літописних відомостях, матеріалах стародруків та старовинних документах.



Основу збірки вибраних статей Б.Сушинського «Голосами віщої давнини» становлять наукові розвідки, нотатки та есе історичного  і, зокрема, українознавчого спрямування, де автор виступає в ролі: «розвінчувача наукоподібних міфів та містифікацій».У своєму  історичному есе «Польський пілот із Кодими», відтворює життєвий шлях славетного польського пілота-аса часів Другої світової війни Станіслава Скальського. Народитися цьому польському генералові, людині складної долі, судилося в чудовому українському містечку Кодимі, що на Одещині.


Ці та інші книги видатного письменника Б.Сушинського, ви знайдете в «Авторському фонді», який  був створений у 2012 році при  центральній районній бібліотеці і постійно поповнюється творчими новинками автора. Дана література не залишиться поза увагою прихильників Богдана Сушинського і буде цікавою не тільки любителям історичних пригод, а й фахівцям з історії.



Антонина Терентіївна - дружина Богдана Івановича, яка є справжнім другом  і незамінним помічником автора, пообіцяла  передати  у "Авторський фонд" районної бібліотеки і електронні видання творів Богдана Сушинського, що дозволить нашим читачам користуватися фондом у зручній для них формі.
Зустрічі з  "людиною-енциклопедією" завжди проходять цікаво, насичено, на єдиному подиху: цікава авторська подача матеріалу, хвилюючи питання, нові враження і обов'язкова автограф-сесія. Прощаючись, присутні побажали автору нових творчих злетів і  людського довголіття.

Немає коментарів:

Дописати коментар