четвер, 9 жовтня 2014 р.

Вічно живі в пам'яті народній


Ми пам'ятаємо всіх поіменно
"Бібліотечний спаринг"

Продовжує свою ходу районна естафета пам'яті "Пам'ятаємо всіх поіменно" в рамках всеукраїнської естафети до 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. 3 жовтня вона завітала до Качурівської сільської ради. 



Делегація Петрівської сільради на чолі з головою Шевчуком Віктором Григоровичем урочисто передала качурівцям перехідні символи естафети: пам'ятний альбом, солдатську каску з рясною осінньою покрівкою та символ вічного вогню - гільзу з палаючою свічею.


Презентацію книжкової виставки-коло "Україна в полум'ї війни" провела бібліотекар краєзнавчого відділу центральної районної бібліотеки Надія Іванівна Балабан,а працівники районного Центру культури та дозвілля запропонували до уваги селян тематичну музичну програму "Нам є що захищати". 




І вже за доброю традицією акція завершилась урочистим покладанням квітів до обеліску загиблим воїнам.

70-річчю визволення України була присвячена і година пам'яті "Вічно живі в пам'яті народній", проведена в рамках конкурсу бібліотек-ювілярів "Бібліотечний спаринг".  8 жовтня бібліотека станції Борщі урочисто зустрічала колег: бібліотекаря села Домниця Олену Тоток та представників центральної районної бібліотеки в якості журі.


Для учнів 8-го класу Борщівської школи була запропонована літературно-музична композиція, в ході якої бібліотекар залучила до активної участі присутніх в залі старшокласників. Вони натхненно декламували героїчні рядки воєнної лірики, затамувавши подих, слухали рядки пісень та воєнної статистики. 


Цікавою для присутніх стала розповідь бібліотекаря про колишнього фронтовика, вчителя Домницької школи, Катана Вячеслава Ілларіоновича. Олена Петрівна зачитала лист до земляків від ветеранами про необхідність берегти рідну землю та берегти пам'ять про тих, хто завоював для нас мирне небо.


Журі відмітило і презентацію бібліотекарем оформленої до заходу книжкової виставки, і інтерактивне спілкування з молоддю, і національне вбрання ведучої, і використання новітньої техніки (ноутбук) у проведенні конкурсного заходу.



Хочеться подякувати колективу Борщівської сільської ради на чолі з Правенко Валентиною Петрівною та завідувачці бібліотекою Трояновській Ганні Михайлівні за гостинний прийом та допомогу в організації даного заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар