четвер, 9 жовтня 2014 р.

Бібліотечні ресурси - на допомогу внутрішнім переселенцям

Працівники ЦБС Котовського району стали учасниками тренінгу в рамках програми "Бібліоміст" "Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами (ВПО)", який проходив в обласній універсальній науковій бібліотеці імені М. Грушевського 6 жовтня. 
Мета тренінгу - забезпечення надання публічними бібліотеками якісних бібліотечно-інформаційних послуг вимушеним переселенцям, налагодження ефективних механізмів комунікацій з органами місцевої влади, сприяння соціальній адаптації громадян.

Учасниками тренінгу в цей день стали біля 20 бібліотекарів з чотирьох районів області: Саратського, Великомихайлівського, Котовського та Татарбунарського. ЦБС Котовського району представляли: завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки О. В. Попова, методист по роботі з дітьми О. М. Зінченко, завідуюча бібліотекою-філією №37 селища Борщі Г.М.Трояновська та бібліотекар філії №10 села Гонората С. К. Якубовська. 
Теоретична база тренінгу була присвячена питанням визнання статусу і особливостей внутрішньо переміщених осіб як окремої групи користувачів бібліотек, психологічним особливостям та етикою роботи з даною категорією користувачів. 
Окрім теоретичної бази тренінг залучив учасників до "мозкового штурму" та роботи в групах щодо виявлення бібліотечних ресурсів, які можуть задовольнити потреби ВПО "Стіна потреб і послуг". В ході роботи були розроблені  кейси найпотрібніших для цільової групи послуг та шаблони "Довідників для ВПО".

Участь у подібних тренінгах дозволяє значно розширити коло послуг бібліотек та максимально задовольнити потреби громадян в актуальній інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар