середа, 5 листопада 2014 р.

Бібліотечний спаринг триває.




На цьому тижні пройшли чергові заходи бібліотечного спарингу між бібліотеками-ювілярами сіл Липецьке центр та Чубівка
Відкрила спаринг завідувачка центральною  бібліотекою села Липецьке Інга Урсул. Липецька бібліотека, що відзначає в цьому році своє 25-річчя, зустрілась на професійному майданчику з однією з найдосвідченіших бібліотек системи, якій виповнилось 45 років. 


31 жовтня Інга Іванівна завітала до Чубівки з розважально-ігровою програмою для дітей "Подорож до Країни книги", яку присвятила Дню української писемності та мови. 
Магія українського слова, яка спроможна схвилювати, порадувати, розважити, панувала на протязі усього заходу. За давнім українським звичаєм бібліотеки розпочали захід ще від порогу, зустрівши гостей хлібом-сіллю та щирими народними вітаннями, обмінялися дарунками з нагоди ювілею. 
 


Багато українських пісень, народних приказок та прислів'їв, віршів вітчизняних поетів, присвячених книзі та рідній мові, звучали у виступі Інги Іванівни та її співведучої  - учениці Липецької ЗОШ Ангеліни Урсул. І хоч невеличкою була дитяча аудиторія на цьому заході, до кожного з них ведучі знайшли підхід, зуміли залучити до активної участі у літературних вікторинах та інтелектуальних конкурсах. 


Особливо зворушливим був виступ найменшого учасника заходу, учня 2 класу, Пархомова Дениса, який продекламував напам'ять досить великий літературний твір, демонструючи любов до читання та повагу до книги. 
За участь в розважальній програмі всі учасники отримали дарунки від щедрої осені: фрукти та солодощі. 
 




4 листопада бібліотекар Чубівської бібліотеки Неоніла Яницька зі зворотнім візитом побувала в Липецькій центральній бібліотеці. На спаринг вона завітала не одна, а з цілим колективом читацького лялькового театру у складі учнів 6 класу Солодовнікова Євгена, Голоднюка Олександра та Гоманюк Карини. 
Вже за традицією захід розпочався з порогу бібліотечного приміщення з квітами, дарунками та українським короваєм. 





Захід "Осінь в гості завітала" гармонічно поєднав елементи різноманітних бібліотечних форм з естетичного виховання з акторською грою героїв лялькового театру. 



Ведуча заходу не тільки підготувала та оформила яскраву книжкову виставку "Природа володарює світом", а й зробила детальний огляд кожної із представлених на виставці книжок, зачитала цікаві уривки та провела біля виставки вікторину-ілюстрацію "Вгадай пору року за картинкою". 


Основою заходу була лялькова вистава "Пригоди Жабенятка", герої якої - Жабенятко, Осінній Клен та Горобчик - стали провідниками у світ захоплюючої подорожі у світ осінньої природи, розкрили справжній дивосвіт осінньої флори і фауни, артистично та майстерно зуміли залучити до дійства маленьких учасників  - учнів 5-го класу Липецької школи.
 

 Майже кожен із присутніх прийняв участь у цікавих та різноманітних конкурсах, іграх, серед яких: "Хто перший збере врожай?", "Відгадай овоч за смаком" та ін. 
Обличчя дітей сяяли азартом, зацікавленістю та щирими посмішками. Зал активно вболівав за дівочі та хлопчачі команди, демонструючи дружню підтримку та добрій настрій. 
 


На згадку про захід Неоніла Іванівна подарувала усіх учасникам ручки, щоб малювали осінню природу, засушені серед книжкових сторінок жовті кленові листочки та повний кошик з солодким виноградом, червоними яблуками та запашними грушками. 
 
Наприкінці заходу  донька завідувачки Липецької бібліотеки Ангеліна Урсул  зробила всім присутнім музичний дарунок, заспівав пісню "Ми бажаємо щастя Вам", яка дружньо була підхоплена і дітьми, і дорослими.
Бібліотекарі сіл Липецьке та Чубівка ще раз довели, що мають творчий підхід до любої аудиторії, вміють знайти такі форми, які не залишають жодного байдужого, демонструючи тим самим неабияку майстерність та бібліотечний досвід.

Немає коментарів:

Дописати коментар