четвер, 13 листопада 2014 р.

Невмируща усмішка Остапа Вишні



11 листопада в центральній районній бібліотеці відбувся День автора «Невмируща усмішка Остапа Вишні», присвячений 125-річчю від дня народження Остапа Вишні.
 
На протязі всього дня читачі присутні в бібліотеці мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою «Ніколи не сміявся без любові», переглянути слайд-презентацію «Великий життєлюб» і фрагменти фільму «Ни пуха, ни пера». 




Кульмінацією Дня автора став літературний портрет "Незрівнянний сміхотворець", який був проведений для групи студентів ІІ-го курсу Котовського медичного училища. 
Остап Вишня… Під таким ім’ям увійшов у літературу незрівнянний сміхотворець  Павло Михайлович Губенко – видатний майстер слова і великий громадянин. Народна любов до письменника була безмежною.



Загальний тираж його творів сягнув семизначного числа, коли десь він виступав з промовою або  з читанням своїх творів – аудиторія починала сміятись, ледве встигнувши почути його прізвище; нарешті, як вінець його популярності серед народу,  створено чимало легенд, героєм яких виступає сам Остап Вишня.
Про це розповіли присутнім бібліотекарі центральної районної бібліотеки Людмила Євгеніївна Лук’янчук  та Олена Володимирівна Попова.
  

Літературний портрет супроводжувався добіркою відео-слайдів «Великий життєлюб». Бібліотекарем Інтернет – центру Інною Вербицької  була підготовлено відео-презентація «Моя зброя – це сміх» і продемонстровані фрагменти з  фільму «Ни пуха, ни пера». 
Аудиторія з гідністю  оцінила гумор великого письменника, в залі панувала невимушена та весела атмосфера.


 

Завершуючи захід, бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Іванівна Балабан з артистичною майстерністю зачитала мисливську усмішку «Сон», яка викликала бурхливі оплески.
Хлопці та дівчата розходилися з розумінням того, що слово Остапа Вишні чарівне і веселе, і сміх його неповторний житиме вічно - адже гуморист і сьогодні є радісною посмішкою свого великого і безсмертного народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар