середу, 12 листопада 2014 р.

З любов'ю до країни і родини

 Бібліотечний спаринг
 



6 листопада бібліотека селища Борщі (Зірниця) приймала свого партнера по "бібліотечному спарингу" - бібліотеку-ювіляра села Малий Фонтан. Завідувачка малофонтанською бібліотекою Ірина  Дмитрієва  підготувала для борщівської громади родинне свято "Добра родина - славна Україна",
 
 
а щоб люди відчули на собі справжню родинну атмосферу, привезла з собою багато атрибутів для оформлення української світлиці: макети домашньої печі та  криниці-журавля, українські рушники та глечики, ікони, український вінок із різнокольоровими стрічками, плетений тин, уквітчаний кетягами калини та квітами, дитячу колиску, прядку, домотканий килим.




 
Дружню підтримку у створенні домашнього затишку та проведенні заходу надала бібліотекареві завідуюча Малофонтанським сільським клубом Ірина Попенко. 
 
На свято до гостей бібліотеки завітали: голова Борщівської сільської ради Валентина Правенко, місцеві родини Бурлак, Олійник, Гонца, Вірні та інші мешканці селища, які прийшли підтримати учасників заходу та привітати власну бібліотеку з ювілеєм. Господиня бібліотеки селища Борщі Оксана Перебітюк разом із клубним працівником Інною Балінською запросили гостей стати активними учасниками родинного свята. 



16 жовтня вони вже склали свій іспит, провівши екологічний захід для школярів села Малий Фонтан, який був присвячений збереженню рідної природи та любові до рідного краю (див. Голос рідної природи серцем слухати навчись).


Ірина Павлівна презентувала велику книжкову виставку "Тільки родина, як зірка єдина - твій порятунок і надійний причал", ознайомила з народними оберегами рідної хати, зупинилась на важливості пам'ятати та поважати своє родинне коріння, родовід, нагадала влучні та дотепні народні прислів'я та приказки, легенди про родину. 




Прикрасою заходу стали юні співачки, учениці малофонтанської ЗОШ Олександра Пужайло та Анастасія Крижанівська, які полонили зал своїми дзвінкими голосами та проникливими піснями, присвяченими сім'ї, родині, країні.





Неабияке пожвавлення в залі викликала конкурсно-розважальна програма, в якій прийняли участь всі члени родин: від мала до велика. 




 




Вони по черзі завзято створювали родинний портрет з зав'язаними очимами, продовжували прислів'я, артистично мімікою демонстрували хатню роботу, відповідали на питання веселої вікторини.



 Головний приз виборола сім'я Бурлак, продемонструвавши присутнім взаємовиручку, підтримку та взаєморозуміння в родині. 





 
Валентина Петрівна Правенко високо оцінила ідею бібліотечного спарингу "Бібіліотеки-ювіляри на професійному майданчику" та запевнила, що подібний обмін досвідом є тільки на користь як фахівцям, так і сільським громадам.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар