понеділок, 22 грудня 2014 р.

Відкриття Інтернет-центру в Куяльницькій бібліотеці



18 грудня в бібліотеці села Куяльник було багатолюдно та гамірно. В цьому році Святий Миколай зробив чудовий подарунок Куяльницькій громаді, відкривши невеликий Інтернет-центр в сільській бібліотеці, який стане в пригоді кожному: і малечі, і дорослим. До бібліотечної інтернет-сім'ї Котовщини добавилась ще одна бібліотека, яка може надавати крім традиційних, ще й новітні бібліотечні послуги. 
На  урочистому відкритті Інтернет-центру були присутні учні сільської школи та поважні гості, кожен із яких приклав чимало зусиль, щоби ця подія відбулась: начальник відділу культури Котовської райдержадміністрації Ольга Михайлівна Шапран, директор СТОВ "Куяльник" Анатолій Іванович Возіян, голова Куяльницької сільської ради Раїса Миколаївна Палагнюк, директор ЦБС Котовського району Світлана Миколаївна Дюгаєва, заступник головного редактора
газети "Котовські вісті" Валентина Федорівна Прохода, представники Котовського ефірного телебачення та інші. Гості поздоровили дітей та дорослих з наступаючим святом та побажали бібліотеці подальшого розвитку.
В цей нелегкий для країни час відкриття таких центрів не якась примха, а життєва необхідність, тому що 67% жителів невеличких селищ не мають постійного доступу до інформації. Головною метою нашої ЦБС є подолання інформаційної нерівності між жителями села та міста. Сьогодні бібліотека своїми сучасними
послугами дійсно спроможна "зберегти копійку" простого селянина за рахунок використання безкоштовного Інтернету.

Під оплески присутніх червону стрічку перерізали Ольга Михайлівна Шапран та Анатолій Іванович Возіян, який безпосередньо провів Інтернет до бібліотеки та забезпечив безкоштовний доступ громади до всесвітньої мережі, взявши на себе щомісячні витрати по оплаті.





З Інтернет-центру двері для дітей відкрились прямо в Новорічну казку, яку підготувала районна дитяча бібліотека, завітавши до Куяльника у повному складі із святковою розважальною програмою. І презентація книжкової виставки "Новий Рік та Різдво у творчості письменників",


 




і вистава лялькового театру "Новорічні пригоди", і театралізоване дійство за участю поважної Господині, кумедного Чортенятка, доброзичливого Поштаря, і різноманітні конкурси, і ціла низка віршів від дітей для Святого Миколая - все це створила незабутню святкову новорічну атмосферу дива, казки, сподівань. 



Особливо хвилюючим став момент запуску в небо новорічних бажань та звернень до Святого Миколая, які були написані на святі та вставлені в яскраві повітряні кульки. 






Гелієві кульки стрімко підняли увись цілу в'язанку дитячих мрій, залишивши в  душах дітей щиру надію на  їх здійснення.


Немає коментарів:

Дописати коментар