понеділок, 15 грудня 2014 р.

Проти шкідливих спокус сучасності




В наш непростий і складний час  здоровій спосіб життя хвилює весь світ. І особливо гостро ця проблема постає перед молодими людьми, які вибирають собі життєвий шлях. Куріння, алкоголізм, наркоманія розповзаються по земній кулі, як масляна пляма. Сьогодні вони - бич нашої країни, що загрожує здоров’ю нації і одне з ліків проти цієї небезпечної хвороби – правда про неї.



Недаремно одним із самих великих заходів централізованої бібліотечної системи Котовського району є щорічна районна акція за здоровий спосіб життя «Я обираю життя». Акція готується та проводиться центральною районною бібліотекою спільно з районною дитячою  бібліотекою, з медпрацівниками району, з представниками правоохоронних органів, методистами РЦКД у сільських  школах району.


В цьому році, 11 грудня, учасників акції, яка проводилась в рамках «Тижня права», гостинно зустрічали учні загальноосвітньої школи станції Борщі  та Борщівської школи-інтернату.

Про історію виникнення тютюнокуріння, алкоголізму та наркотиків, про ставлення до них різних народів на різних континентах в різні епохи докладно розповіли ведучі заходу, працівники центральної бібліотеки Попова Олена Володимирівна та Лук’янчук Людмила Євгеніївна. 

На протязі всієї акції вони передавали естафету сімейному доктору станції Борщі - Сидлінському М.В., виступ якого вражав дитячу свідомість шокуючими фактами щодо поширення в нашій країни шкідливих звичок та їх наслідків. 40% дітей в України  від 14 – 18 років вже залежні від алкоголю, а тютюнокуріння і України набули розмах епідемії, оскільки щороку до куріння долучаються 500 тисяч молодих людей фактично у віці 11 років. 

Цікаво було дітям ознайомитися з відеороликами на тему шкідливих звичок, які презентував методист  РЦКД Шапран О.С.Дуже тепло зустрічали  діти і виставу лялькового театру районної дитячої бібліотеки. На прикладі всім відомого казкового героя Колобка працівники бібліотеки Токаренко Т.А., Сліпенчук Н.О., Лунгу М.В., Зінченко О.М., Борщенко Л.Н. показали дітям як важливо в житті своєчасно відмовитись від шкідливих спокус сучасності. 

Немає коментарів:

Дописати коментар