вівторок, 17 лютого 2015 р.

Про них пам'ятають і чекають на рідній землі

Ще рік тому ми з вами не знали багатьох слів, пов'язаних з війною. Тепер же майже кожна родина так чи інакше опалена полум'ям військових дій. Слова "Слава Україні - Героям слава!" сьогодні набули нового змісту. Ці слова - перш за все адресовані простим хлопцям, що зі зброєю в руках захищають крихітний східний кордон України, лікарям, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтерам, на плечах яких тримається наша армія.
 




Ці слова перестали бути просто вітанням, це вже віддання шани найкращим, які жертвують собою заради своєї Батьківщини, є свідченням справжнього патріотичного подвигу. А рядки з Гімну України "душу й тіло ми положимо за нашу свободу" стали для сучасної української нації не просто словами, а станом душі.


 



12-13 лютого в селищі Борщі проходила благодійна акція - виставка-розпродаж "Допоможи воїну-земляку". 
 Ідея проведення акції належить бібліотекареві селища Борщі Оксані Перебітюк. Основна мета - зібрати кошти для підтримки шести воїнів-земляків Борщівської сільської ради, які знаходяться в зоні АТО. 

 



До участі в акції запросили всіх людей доброї волі, які не байдужі до долі України. У якості товару виступали роботи сільських митців: Соколової Л., Виноградської Н., Перебітюк О., Балінської І. Всі бажаючі мали змогу придбати різноманітні вироби ручної роботи. 
Мешканці села: Лопатюк Л., Росолова Л., Самсонюк Л., Загородня М. поділились з воїнами домашньою консервацією. 



 
Учні Борщівської ЗОШ-садок №2 під керівництвом вчителів Доди Ю., Шаганенко Т., Ковальової Н., Орлик Л. намалювали захисникам Вітчизни малюнки та зробили янголят-оберегів своїми руками для воїнів, щоб вони відчували, що про них пам'ятають і чекають на їхній рідній землі.
Ідея бібліотекаря була підхоплена завідуючою клубом села Дібровка Світланою Вакарчук, яка запропонувала дібровчанам зробити свій внесок до благодійної акції.
 


Під час благодійної виставки було зібрано в селі Борщі 940 грн., а в селі Дібровка - 555 грн. На ці гроші будуть придбані продовольчі товари та тепла білизна, які незабаром доставлять воїнам-землякам через Котовських волонтерів. Ці посилки вже дуже чекають на передовій, а наші земляки-захисники до сліз зворушливі жестом громади.


18 лютого відбулась відправка посилок в зону АТО. Завідуюча бібліотекою Перебітюк О.А., завідуюча селищним клубом Балінська І.О. та директор БК с. Дібровка Вакарчук С.П. закупили харчові набори, ліки, солодощі та інше і передали посилки волонтеру Вакулі Валерію Миколайовичу, який доставить їх на передову нашим хлопцям.
Ми молимось за кожного нашого воїна. Нехай Бог помагає нашим хлопцям повернутися додому живими та неушкодженими.



Немає коментарів:

Дописати коментар