четвер, 12 лютого 2015 р.

Торгівля жінками – злочин проти особистості




Протягом останніх 3-х років в бібліотеках ЦБС Котовського району проходять заходи, щодо виконання "Державної цільової  соціальної програми протидії торгівлі людьми. Бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки  запросили до себе найактивніших читачів - жінок на годину-застереження "Торгівля жінками – злочин проти особистості».

 




Зустріч почалася вступним словом бібліотекаря, яка розповіла, що  торгівля людьми – одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей. Окрім економічних причин, які змушують шукати роботу за кордоном або в різних регіонах своєї країни, важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є відсутність достовірної інформації про можливості працевлаштування, незнання своїх прав.

Таким чином, великого значення набуває повне й відповідальне інформування суспільства про цю серйозну проблему як один із найнебезпечніших злочинів проти особистості. Ключову роль у цьому процесі відіграють ЗМІ. Дана проблема є актуальною на сьогоднішній день не тільки для Україні, а й для усього світу. 
В кінці зустрічі  бібліотекарі  застерегли всіх  жінок – матерів бути пильними і не допустити, щоб з їхніми  доньками та рідними  сталася біда, побажали усім  міцного здоров'я, миру та  щастя працювати на благо рідної землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар