четвер, 5 березня 2015 р.

Гімн Вербицького в пошані у нащадків.






Гімн – це урочиста пісня, прийнята як символ державної єдності. Поряд з гербом і прапором гімн є офіційним символом держави. Йому належить значна роль у громадсько-політичному житті як засобу масової агітації, мобілізуючиєї та організаторської сили. 
Державний гімн виконується переважно під час урочистих зборів політичних демонстрацій, військових парадів на міжнародних спортивних змаганнях тощо.

 

До 200 річчя Михайла  Вербицького (4 березня 1815року) - автора гімну України «Ще не вмерла Україна» - працівники закладів культури району провели флеш–моб "Виконай Гімн України". Проведення  патріотичної акції було заздалегідь сплановано працівниками РКЦД. Зал залізничників дзвенів від різнобарвного багатоголосся учасників заходу. 





Такою нескладною акцією працівники культури району висловили не тільки свою прихильність до ювілею Михайла Вербицького, музичного автора Державної величальної пісні, яку він залишив на згадку нащадкам, а й до 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну», яке відбулося 10 березня 1865 року в Перемишлі під час першого на Західній Україні шевченківського концерту.


Статус Державного Гімну Незалежної України вірш Чубинського на музику Вербицького отримав 15 січня 1992 року.


Немає коментарів:

Дописати коментар