вівторок, 14 квітня 2015 р.

У житті завжди є місце подвигу



Сьогодні багато патріотів нашої держави воюють в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини в Борщівській бібліотеці-філії №37 проведено патріотичну годину "У житті завжди є місце подвигу..."

У заході прийняли участь спеціаліст Котовського районного ЦСССДМ   О.М. Скуділо, голова сільської Ради В.П.Правенко, було запрошено односельця - учасника бойових дій в зоні АТО Сергія Івановича Римовського. Запрошений гість по поважній причині не зміг бути присутній на заході. Але всі запрошені почули про нашого земляка багато добрих слів, як про справжнього героя.

Валентина  Петрівна коротко розповіла дітям про соціально-економічну ситуацію в Україні та нашому селищі. Олександр Миколайович звернув увагу на те, що, ніколи не треба забувати про важливий внесок наших земляків, які відважно захищають державу, а також готувати себе фізично, розумово до служби в лавах збройних сил України. Емоційна і відкрита розповідь Олександра Миколайовича не залишила байдужим жодного учня.

Завідуюча бібліотекою Трояновська Ганна Михайлівна продемонструвала присутнім документальний фільм "Я - війна".  Зі сльозами на очах учасники заходу дивилися на сучасну молодь, яка вже сьогодні творить історію країни. Герої фільму – молоді люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі, справжні патріоти. Всі учасники із задоволенням прийняли участь в обговоренні фільму, після чого вшанували память про загиблих на Сході України хвилиною мовчання.




Головною метою заходу було формування громадянських якостей у старшокласників: чуття патріотизму, людяності, виховання поваги до рідної землі та людей, які захищають її, і ця мета, на думку учасників зустрічі, була реалізована. Після цієї зустрічі у учасників заходу залишилася віра у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожим на тих, хто зараз захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар