понеділок, 27 квітня 2015 р.

Чорна трагедія на кольоровій землі

Є у людства  дати: щасливі, радісні, сумні. 26 квітня - дата, яка стала для всіх наступних поколінь українців "чорною". Від Чорнобильської трагедії постраждало біля 8,5 мільйонів мешканців України, Білорусії та Росії, кожен десятий з яких вже помер. Ця біда лягла важким тягарем невиліковних захворювань на наступні покоління. Тому скільки б не минуло років, і сьогодні не вщухає біль, не полишає людей тривога, не загоюється Чорнобильська рана. 

Кожного року до цієї чорної сторінки нашої історії бібліотеки присвячують тематичні заходи, вшановуючи пам'ять ліквідаторів аварії, які ціною свого життя врятували мільйони людей, розповідаючи про небезпеку, яку може нести "мирний" атом.
"На Чорнобиль журавлі летіли" - під такою назвою пройшла зустріч з ліквідаторами Чорнобильської трагедії в бібліотеці села Чапаєво 23 квітня

Іван Бондаренко та Миколай Письмак - тільки двоє з ліквідаторів тієї страшної трагедії з шести, які залишилися на сьогодні в живих. Маленька бібліотека ледь вмістила усіх бажаючих поспілкуватися з живими свідками аварії та їх родичами, почути з перших вуст всю правду про події тієї квітневої ночі.  Голова сільради Олена Скуртул звернулась до ліквідаторів зі словами пошани та вдячності. 

24 квітня в бібліотеці села Гидирим відбулась година-роздум "Гіркий спомин про Чорнобиль". Старшокласники місцевої школи ознайомились з літературою про події тієї трагедії та дізнались про наслідки екологічного лиха.

Цього ж дня в Липецькій центральній бібліотеці пройшла історична година "Ніч сколихнулась вибухом бою" та презентація виставки "Чорнобиль у спогадах та фотознімках"



На цю зустріч були запрошені учні 6 - 7 класів на чолі з вчителем Тіорою Світланою Григорівною. 
Бібліотекар села Коси запросила учнів на презентацію фотовиставки "Чорнобиль - біль мого народу" та розповіла дітям про подвиг земляків - ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Подібні заходи відбулися і в інших сільських бібліотеках району, серед яких: година-роздум в бібліотеці села Станіславка "Гіркота пече полинна", година-реквієм в бібліотеці села Чубівка "Чорна трагедія на кольоровій землі", презентація книжкової виставки в бібліотеці селища Борщі  "Чорнобиль  - живий плач мертвої землі"  та інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар