вівторок, 7 квітня 2015 р.

Писанка мальована, з любов'ю подарована



Писанка - це неповторне багатство...
Його треба берегти, як безцінний скарб!
Нам слід пишатися ним перед усім світом!
Олександр Довженко


Писанкарство – давній вид народного образотворчого мистецтва. Своїм корінням воно сягає часів язичництва, але дожило до наших  часів і є цінним надбанням культурної скарбниці українського народу.

Саме українській писанці присвячена виставка-експозиція «Світле Христове Воскресіння», презентація якої відбулася в краєзнавчому відділі центральної районної бібліотеки напередодні цього великого і світлого свята. 
Бібліотекар Надія Балабан розповіла присутнім про історичні корені писанки, легенду про її виникнення, адже скільки стрілося у писанці! Казка, пісня, бувальщина, материнська колискова і росяна стежка дитинства, вінок першого кохання, мудрість старості і присмак вічності у присмерку вечірнього неба.



Ми знову добираємо, осмислюємо, повертаємо скарби народові, котрий примножить їх знову і знову.
Великдень всіх на гостини просить,
Малює сонцем полотно небес,
І крашанку, як усмішку підносить,
Христос воскрес!
Воістину воскрес!


Надзвичайний, неповторний, самобутній світ відкривається людині в кожній писанці! За своєю красою, виразністю вони не поступаються найкоштовнішим мініатюрам, створеним іншими народами у будь яку епоху. Писанка – це натхнення у чистому, первісному вигляді! 
Тож запрошуємо всіх бажаючих  відвідати виставку-експозицію до краєзнавчого відділу Котовської ЦРБ. Ця виставка була представлена і на "Пасхальному вернісажі" в районному центрі культури та дозвілля! 10 квітня.

Немає коментарів:

Дописати коментар