понеділок, 6 квітня 2015 р.

Подвиг героїв АТО - приклад для нащадків




З ранку 3 квітня в Качурівській середній школі I-III ст. відчувалося нетерпляче напруження. Цього дня в школі відбувалась подія, до якої всі ретельно готувалися не один день, - відправлення гуманітарної допомоги українським воїнам в зону АТО.


Напередодні в школі були проведені патріотичні години, які готували класні керівники спільно з сільським бібліотекарем Гоцуленко К. П.  Бібліотекар проводила огляд тематичної виставки «Наші земляки – герої АТО». До уваги школярів були запропоновані папки з матеріалами про воїнів АТО, які є мешканцями села. Це – Щербина Анатолій, Чимпоєш Федір та Катішов Віталій.


Разом із патріотичними годинами в школі проводилась велика робота по збору продуктів харчування для допомоги воїнам. Ініціатором цієї акції виступила вчитель початкових класів Якубенко Г. В. Велику увагу цій роботі приділила організатор позакласної роботи школи Бригадир В. М.

І ось в школу на зустріч з дітьми та дорослими завітали боєць із зони АТО Вінцюк Станіслав Іванович та волонтер Бочкун Леонід Федорович. СГ ТОВ «Обруч» (керівник Татаров Є.В.) виділило машину, в яку завантажили зібрану школярами і всіма небайдужими мешканцями села допомогу для воїнів. Допомогти продуктами харчування вирішило і господарство «Агродім» (керівник Григорчук В. І.). Станіслав Вінцюк повинен доставити цю машину до своєї військової частини.


На зустрічі в школі Станіслав розповів про те, що в бою отримав поранення. Лікувався в госпіталі міста Одеса. Сьогодні він вважає своїм обов’язком повернутися в ряди військових і захищати разом із побратимами нашу землю.

Волонтер Леонід Бочкун розповів дітям, що він – випускник Качурівської школи, 1970 року. І йому дуже приємно, що в школі, де він навчався, школярі мають такий високий патріотичний дух.


Естафету зустрічі перейняли учні, які декламували гостям вірші про мир, про Україну, танцювали та співали українські пісні. Потім діти передали солдатові листи,  які вони написали на передову. В них вони висловили свою підтримку воїнам, писали, що дуже чекають миру, просили воїнів повертатися живими.




Вантаж із благодійною допомогою відправився у зону АТО хлопцям, які, ризикуючи своїм життям, захищають нашу Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар