понеділок, 25 травня 2015 р.

Велич слова слов’янського



24 травня до Дня слов’янської писемності та культури в центральній районній бібліотеці відбулась літературно-поетична  композиція  «З витоків словесних скарбів», присвячена творцям слов’янського алфавіту, великим просвітителям – Кирилу та Мефодію.
На зустрічі були присутні поети: Гожа Л., Мельниченко В., Черновалюк С., Бакул Т., Барсукова В., Янчевський І., Нізовцов М., Олійніченко І. та інші. Почесним гостем літературного салону «Бестселер» був настоятель Свято-Миколаївського Собору протоієрей Мачок Борис Іпатійович.
Засідання літературного салону відкрили  бібліотекарі Попова Олена та Лук’янчук Людмила, які розповіли, що багатовікова історія слов’янської культури має багато яскравих подій, які й до цього дня відіграють визначальну роль в духовному розвитку слов’янських народів і становленні повноцінної особистості. Одне з них - поява кирилиці, яку подарували нам провідники християнства Кирило і Мефодій. Створена ними азбука стала фундаментом української та інших слов’янських мов, посприяла єднанню народів і розвитку багатогранної  слов’янської культури.
Виступ бібліотекарів духовно доповнив   настоятель Свято-Миколаївського Собору протоієрей Борис, який розповів про маловідомі факти життя святих Кирила та Мефодія та про  створення пам’ятника великим просвітителям в Києво–Печерській лаврі.
Кожний з присутніх поетів з задоволенням прочитали свої нові та любимі вірші, присвячені духовній тематиці. В залі утворилась атмосфера  щирого, душевного спілкування, творчості, демократичності.

Наприкінці заходу всім присутнім була запропонована книжкова виставка «Слов’янських слів золота розсип» та перегляд документального фільму «І буде слово…».
Учасники заходу отримали не тільки нову інформацію, а й заряд позитивної енергії від щирого спілкування з цікавими та творчими людьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар