пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Берегиня людських цінностей






Щороку до 15 травня в бібліотеках району проходять різноманітні заходи, присвячені Міжнародному Дню сім'ї, тому що сім’я була і залишається берегинею людських цінностей, культури, історичної спадкоємності поколінь, завдяки якій міцніє і розвивається громада, держава. 




14 травня у   Малофонтанському клубі до Всесвітнього дня сім'ї бібліотекар Ірина Дмитрієва та завідувачка клубом Ірина Попенко зібрали за круглим столом молодих матусь з дітьми на захід "Одна калина за вікном, одна родина за столом." 


Розповіді про  рід, родини, родовід, родинні традиції перемежались   різноманітними конкурсами: "Ріпка", "Хто кого переспіває", хто кого переграє... У гостинному залі приємно було чути дитячий сміх, щебетання і тупотіння дитячих ніжок. 

Діти охоче спілкувалися, гралися і танцювали. За чашкою чаю матусі обмінювалися між собою рецептами дитячої кухні, тонкощами сімейного виховання, секретами щасливої родини, частувалися солодощами. 






Кожна родина поділилася своїми талантами, здібностями, відчула теплоту і доброзичливість організаторів зустрічі та щирість співрозмовників.
Святкову атмосферу допомогла створити гарна музика і душевна добірка пісень про матусь, а  виставка-експозиція "Папа, мама, я - щаслива сім'я", з фотографіями улюблених чад одразу привернула увагу родин. 
Всіх присутніх об'єднував єдиний материнський порив - виростити своїх дітей під мирним небом, щасливими і здоровими. 





А година колискової пісні в селі Коси "Голос материнського серця" ще раз нагадала хлопчикам та дівчаткам, з чого починалися їх перші дні в цьому світі, і як важливо, щоб усі дітки на світі зростали під звуки материнської пісні та були обійняті материнською любов'ю, ласкою та турботою.


15 травня сільський бібліотекар села Мурована підготувала разом з учнями школи музичне свято "Мама - символ добра на Землі",на яке 
 запросили батьків учнів. Вірші, пісні, добрі слова на адресу своїх батьків, весняні квіти торкнули до сліз присутніх.


Чоловік стає на коліна в трьох випадках; щоб напитися з джерела, зірвати квітку для коханої і вклонитися матері. День Матері, День сім'ї - прекрасна нагода продемонструвати свою любов і вдячність самим рідним людям.

Немає коментарів:

Дописати коментар